1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. MOSSAD ajanı Fransız, Afganistan'da kaosun devamı için sahnede
MOSSAD ajanı Fransız, Afganistan'da kaosun devamı için sahnede

MOSSAD ajanı Fransız, Afganistan'da kaosun devamı için sahnede

Afganistan'da iç savaş ve kaosun devamını isteyen güçler MOSSAD ajanı Fransız Yahudisi Bernard Henri Levy'yi devreye soktu. Mücahidler döneminin efsane ismi Şah Mesud'un akıl hocası Levy, daha fazla kan için oğul Mesud'u ikna etmiş görünüyor.

25 Ağustos 2021 Çarşamba 17:14A+A-

Afganistan'da 'mücahidler' döneminin bilinen ismi Ahmed Şah Mesud'a akıl hocalığı yapan Bernard Henri Levy yine sahnede. Baba Mesud'u 11 Eylül'den iki gün önce suikastla ortadan kaldıran güçler, ülkenin Taliban yönetimiyle sükûnet bulmasını istemiyor. Şah Mesud'un oğlu Ahmet Mesud, MOSSAD ajanı Levy ile görüşmesinin ardından Taliban'a karşı silahlı mücadele başlatacağını açıkladı. Irak, Suriye, Libya ve Afganistan'da her taşın altından çıkan Levy ile ekibi, savaşın bitmesini istemeyen güç odaklarının yeni oyununu sahneye koymak üzere.

Bernard Henri Levy, 80'ler ve 90'larda Ahmet Şah Mesud'a en yakın isimlerden biriydi.

HİKAYE 80'LERE UZANIYOR

Afganistan'da Taliban'a karşı oluşturulan Kuzey İttifakı'nın lideri Ahmet Şah Mesud, 'mücahidlerin' Soyvetler'e karşı direnişi sırasında büyük etkinlik göstermiş, ABD ve Fransa tarafından geniş ölçekte desteklenmişti. Sovyet işgalinin sona ermesinin ardından 2001 sonrası başlayan ABD işgaliyle birlikte Mesud, bu kez batılı güçlere direnen Taliban'a karşı mücadele vermeye başladı. Penşir eyaleti doğumlu bir Tacik olan Mesud, Afganistan'daki Fransız Lisesi'nde öğrenim gördükten sonra sıkı bir Avrupa hayranı olarak nâm salarak çevresini etkiledi.

Taliban yönetimine karşı olan gruplar 1998 yılında Kuzey İttifakı adı altında birleşmişti. Şah Mesud da bu grubun liderliğini üstlenmişti. Mesud, ABD'nin Afganistan'ı 20 boyunca işgal etmesiyle sonuçlanacak meşhûr 11 Eylül 2001 saldırılarından iki gün önce bir suikast sonucu öldürüldü. CIA destekli olduğu iddia edilen suikasti, gazeteci kılığında Mesud'la röportaja giden iki kişi gerçekleştirdi. Mesud, üzerindeki bombaları patlatarak intihar saldırısında bulunan saldırganlarla birlikte can verdi.

Ahmet Şah Mesud, 11 Eylül saldırılarından 2 gün önce CIA destekli bir suikast sonucu öldürüldü.

Şah Mesud'un öldürülmesi, Taliban'a karşı yürütülen mücadeleyi zayıflattı. İddialara göre, ABD'nin Afganistan'da istediği kaos ortamının oluşması için Taliban'ın güçlenmesi gerekiyordu. Eski CIA ve Pentagon mensuplarının Afgan topraklarında organize ettiği ileri sürülen haşhaş üretimi 20 yıllık işgal süresince rekor boyutlara ulaştı. Buradaki uyuşturucu üretiminden elde edilen parayla ABD, dünyanın diğer bölgelerindeki kirli işlerini finanse ediyordu. İran sınırındaki laboravurlarda afyon sakızının işlenmesiyle elde edilen kokain ve eroin, kilogram başı 5 bin dolarla çıktığı yolda Londra'ya ulaştığı vakit 50 bin dolara pazarlanabiliyor. ABD istihbaratı, her yıl milyarlarca dolar karapara getiren uyuşturucunun Avrupa topraklarında dağıtımı için PKK'ya ihtiyaç duyuyor.

BABA-OĞUL BATI'NIN İZİNDE

ABD güçlerinin Afganistan'dan çekilmesiyle ülkenin yegâne hakimi konumuna gelen Taliban, şimdi karşısında Şah Mesud'un oğlu Ahmet Mesud'u buldu. Taliban'ın şimdiye dek ele geçiremediği yerlerden olan Pençşir vilayeti merkezli bir direniş başlatan Mesud, geçtiğimiz günlerde yaptığı tuhaf açıklamayla dikkati çekmiş ve 'güvenliğinin sağlanması karşılığında babasının katilleriyle barışabileceği' mesajı vermişti. Babası Şah Mesud'la yakın arkadaş olan Fransız Yahudisi Bernard Henri Levy'nin tam da o günlerde ortaya çıkıp oğul Ahmed Mesud'la birlikte boy göstermesi yeni sürecin şifrelerinden biri olarak görülüyor.

Oğul Ahmet Mesud, geçmişte Bernard Henri Levy'nin sözünden çıkmayan babasının izinden gidiyor.

MOSSAD ajanı olduğu yönünde yaygın bir kanı bulunan Levy ile görüşmesi sonrasında Taliban'a karşı silahlı mücadele başlatacağını ilan ederek kendisine 'Pençşir Aslanı' sıfatını takan Ahmet Mesud, Afganistan topraklarında onlarca yıldır süren savaş ve kaosun devamına hizmet edecek gibi görünüyor.

Bernard Henri Levy, Suriye'de Ferhad Abdi Şahin ve PKK/YPG liderleriyle...

Mesud'un akıl hocası Levy, PKK ve YPG'ye aktif desteğiyle biliniyor. Kriz bölgelerinde İsrail adına pazarlıklar yürüten Levy, özellikle Suriye ve Irak'ta adeta 'her taşın altından' çıkan bir isim.

Mesud Barzani'nin "Artık bağımsızlık vakti geldi" diyerek 25 Eylül 2017'de düzenlediği referandum da Bernard Henri Levy isminden ötürü tepki çekmişti.

Levy, Mesud Barzani'nin daha önce giriştiği ancak başarısızlıkla sonuçlanan bağımsızlık referandumunda da aktif rol almıştı. Suriye kuzeyinde ABD-PKK işgalindeki bölgeyi de sık sık ziyaret eden Levy, uluslararası medyada PKK’lıların PR (halkla ilişkiler) çalışmasını yürütüyor. Levy, son birkaç yıldır Libya'da da yoğun temaslar yürütmüş ve Türkiye destekli meşru Trablus hükümetine saldırılarda bulunan CIA devşirmesi Hafter güçleriyle sıkı ilişkiler kurmuştu.

Tunus'ta da görülmüştü

Siyonist Bernard Henry Levi Kasım 2014 yılında Tunus’ta da görülmüştü. Ziyarete tepki gösteren Tunuslu müslümanlar Levi sınır dışı edilinceye kadar Tunus’un tüm kentlerinde gösteri düzenlenmesi çağrıları yapmıştı.

Siyonist Bernard Henry Levi Kasım 2014 yılında Tunus’ta da görülmüştü

Her taşın altından çıkan modern Lawrence Levy, Libya topraklarında Hafter saflarında savaşan Sudanlı paralı asker grubu Cancavid milisleriyle...

Şimdi Afganistan'da Levy'nin yönlendirdiği Ahmed Mesud'un ülkeyi yeni bir kaosa sürüklemesinden endişe ediliyor. Taliban, Penşir vilayetini de savaşarak almak üzere bölgeye sevkiyata başladı bile.

 

 

Kaynak: TRT Haber, Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT

4 Yorum