1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Moldova, Rusya ile “Dostça” İlişkilere Dönmek İstiyormuş!
Moldova, Rusya ile “Dostça” İlişkilere Dönmek İstiyormuş!

Moldova, Rusya ile “Dostça” İlişkilere Dönmek İstiyormuş!

Moldova Başbakan Yardımcısı Oktavian Kalmık, Rusya'yla her iki ülkeye yararlı olacak dostça ilişkilere dönmeyi beklediklerini söyledi.

06 Temmuz 2016 Çarşamba 22:45A+A-

Moldova Başbakan Yardımcısı Oktavian Kalmık, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin’le yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, “Sâdece ticaretin evrimiyle ilgili olan konuları değil, özellikle son yıllarda düzenli diyalog eksikliği yaşandığı dikkate alındığında Moldova ve Rusya için çok önemli olan diğer konuları da görüştük. Moldova ve Rusya arasında mâlesef negatif olan ticaretin evrimini ele aldık. Rusya’yla hem ithalat hem de ihracatta düşüş gözlemleniyor.” dedi.

Görüşmede, Moldova ürünlerine gümrük vergilerinin uygulanması konusu ele alınırken Kalmık, bu sorunun aşılması için gereken uzlaşmanın bulunması umudunu dile getirdi.

“İlişkileri İyileştirmek İstiyoruz”

Tarafların ayrıca enerji alanındaki sorunları ve iki ülke arasında ticareti kolaylaştırma amacıyla gümrük işbirliği imkânını görüştüğünü ifade eden Moldova Başbakan Yardımcısı, “Önemli nokta, yol haritasının geliştirilmesi. Yol haritasına ekonomik işbirliğinin tüm temel yönleri dâhil olacak. Bu belgenin temmuz ayı içinde hazırlanması ve komisyon eş başkanları tarafından onaylanması, ardından da uygulamaya geçilmesi konusunda anlaştık. Umarız, ticarette yaşadığımız zorlukları yakın zamanda aşarız.” diye konuştu.

Avrupa Birliği’yle (AB) imzaladıkları Ortaklık Anlaşması’nın Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (BDT) serbest ticaret anlaşmasıyla uyumlu olduğunu söyleyen Kalmık, “Başta Rusya olmak üzere geleneksel partnerlerimizle ilişkilerimizi iyileştirmek istiyoruz. Her iki tarafa avantajlar sağlayacak dostça ilişkilerin yeniden kurulmasını umuyoruz.” dedi.

Sputnik

HABERE YORUM KAT