1. HABERLER

  2. HABER

  3. MİT'ten 'MİT'in Cemaat Raporu'na Suç Duyurusu
MİTten MİTin Cemaat Raporuna Suç Duyurusu

MİT'ten 'MİT'in Cemaat Raporu'na Suç Duyurusu

MİT, Aydınlık Gazetesi'nin 'MİT'in Cemaat Raporu' adlı haberi hakkında suç duyurunda bulundu.

15 Ağustos 2012 Çarşamba 05:31A+A-

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) avukatları aracılığıyla Aydınlık Gazetesinin “MİT’in cemaat raporu” haberleri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde, MİT’in Aydınlık’ın 10-11 Ağustos tarihlerinde yayınladığı “İşte MİT’in Yeni Cemaat Raporu’ başlıklı haberiyle aşağılandığı, iftira atıldığı ve halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiği belirtilerek sorumluların cezalandırılması istendi.  Dilekçede, gazete görevlileri Mehmet Bozkurt ve Serhan Bolluk hakkında soruşturma başlatılması ve soruşturma sırasında belirlenecek diğer sanıklarında dahil edilerek tespit edilen sorumluların cezalandırılması istendi. Star'da yer alan habere göre savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken ilerleyen günlerde ismi geçen kişilerin ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

MİT ilk gün haberi yalanladı

Aydınlık, iki gün üst üste yayınladığı “MİT’in yeni cemaat raporu” haberinde Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla MİT’in yeni bir cemaat raporu hazırladığı, cemaatin sermayesinin 150 milyar dolar olduğu ve 65’i büyük olmak üzere 700 şirket tarafından desteklendiği iddiaları yer aldı. MİT haberleri yalanlamış ve “Söz konusu haberin, dünyadaki ve özellikle bölgemizdeki sıcak gelişmelerle ilgili olarak belirli çevrelerce teşkilatımız aleyhine yürütülen çalışmalar doğrultusunda kasıtlı hazırlandığı ve servis edildiği değerlendirilmektedir’’ denilmişti.

HABERE YORUM KAT