1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mistura: Suriyeliler Ülkenin Bölünmesine Karşı
Mistura: Suriyeliler Ülkenin Bölünmesine Karşı

Mistura: Suriyeliler Ülkenin Bölünmesine Karşı

Suriyeli muhaliflerin, Cenevre bildirgesine darbe indirmekle suçladığı BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyelilerin ülkenin bölünmesine karşı olduğunu ancak federal devlet seçeneğinin müzakerelerde ele alınabileceğini söyledi.

11 Mart 2016 Cuma 10:27A+A-

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Al Jazeera’ye verdiği özel röportajda Cenevre bildirgesinin Suriye müzakerelerinde “kutsal kitap” niteliğinde olduğunu iddia etti. BM yetkilisi, tamamı daha sonra yayımlanacak olan röportajda, Suriye’de çözüm şanslarının hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu savundu. Mistura, “Suriyeliler, ülkenin bölünmesine karşı. Ancak federal devlet seçeneği müzakerelerde ele alınabilir.” ifadesini kullandı.

Muhaliflerin çatı örgütü Yüksek Müzakere Konseyi Üyesi Munzir Mahos, 10 Mart’ta Mistura’yı müzakere ilkelerine darbe indirmekle suçlamıştı. Mistura’nın Ulusal Birlik Hükûmeti oluşturmaktan bahsetmesini eleştiren Mahos, Cenevre bildirgesinin net bir biçimde geçici yönetimi oluşturmaktan bahsettiğini hatırlatmıştı.

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre, tarafların temsilcilerinin 14 Mart’ta Cenevre’deki görüşmelere katılması bekleniyor.

Buna göre, Rusya ve ABD delegeleri ilk kez müzakerelere kafalarında net bir çözüm planıyla gelecek ve bu planı Suriyeli taraflara dayatmaya çalışacak.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT