1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mistura: “Suriye Müzakerelerinde Yeni Tur En Kısa Sürede Başlamalı”
Mistura: “Suriye Müzakerelerinde Yeni Tur En Kısa Sürede Başlamalı”

Mistura: “Suriye Müzakerelerinde Yeni Tur En Kısa Sürede Başlamalı”

BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, Suriye müzakerelerinde bir sonraki turun en kısa sürede başlaması gerektiğini söyledi.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 19:11A+A-

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ve Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi'nin (MYK) Başkanı Riyad Hicab ile Roma'da ayrı ayrı görüştü.

Gentiloni ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye müzakerelerinin ne zaman başlayacağına dair henüz bir tarih bulunmadığını söyleyen Mistura, “Müzakerelerde bir sonraki tur en kısa sürede başlamalı.” dedi.

“Askerî Çözüm Yok”

Suriye’de askerî çözüm olmadığını ifade eden Mistura, “ABD ve Rusya'nın katkılarıyla ateşkes 2 ay sürdü ama onu siyasî çözüm süreci izleyemedi. Ancak, denemeye devam etmeliyiz.” diye konuştu.

Gentiloni: “Suriye’nin Geleceğinde Esed’in Liderliği Olamaz”

Gentiloni ise Suriye’de birinci amacın düşmanlıkların sona erdirilmesi olduğunu belirtti.

Suriye'de müzakereye varılmasının önemine işaret eden Gentiloni, şunları kaydetti:

“Suriye’nin geleceğinin Esed’in ellerine bırakılmayacağı garantisiyle ön koşul olmadan müzakerelere varmaya ihtiyaç var. Suriye’nin geleceğinde Esed’in liderliği olamaz.”.

Hicab: “Müzakereden Yana İklim Olmalı”

MYK Başkanı Hicab da müzakere masasına dönmek istediklerine işaret ederek, “Müzakerelerde yeni bir tur başlasın istiyoruz ama bundan yana bir iklim olmalı.” dedi.

Basın toplantılarının ardından Gentiloni, Mistura ve Hicab, ortak bir görüşme gerçekleştirdi.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum