1. HABERLER

  2. İLAN

  3. Mısırlı Kardeşlerimiz İçin Beyazıt'a Yürüyoruz
Mısırlı Kardeşlerimiz İçin Beyazıt'a Yürüyoruz

Mısırlı Kardeşlerimiz İçin Beyazıt'a Yürüyoruz

Mısır'da idam kararı onanan ve yeni idam kararı verilen karedşlerimiz için 2 Mayıs Cuma günü Şehzadebaşı Camii'nde kılınacak Cuma namazının ardından Beyazıt Meydanı'na yürüyoruz.

01 Mayıs 2014 Perşembe 12:23A+A-

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu'nun düzenlediği eylemin duyurusunda tüm dünyanın suskun bakışlarının önünde zule uğrayan kardeşlerimiz için atılacak tüm adımların sorumluluğumuz olduğu vurgusu yapıldı.

***

Sisi Yargısının İdam Kararları

Kardeşlerimizin Adalet Yürüyüşünü Durduramaz!

 

Mısır’da cuntacıların kontrolündeki yargı, darbe politikalarıyla uyumlu bir şekilde halkın üzerinde terör estirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ay idama mahkûm edilen 529 kişiden 492'sinin cezasını müebbet hapse çeviren Minye Mahkemesi 37 kişi hakkında ise idam kararlarını onadı.

Aynı mahkeme aynı gün verdiği bir başka kararla da aralarında Müslüman Kardeşler teşkilatının lideri Muhammed Bedii’nin de yer aldığı 683 kişi hakkında daha idam cezasına hükmetti.

Darbecilerin hukuksuzlukta hiçbir sınır tanımadığını gösteren bu zalimane karar hakkında sessiz kalmak vicdansızlıktır, zulümdür. Bu zulmü lanetliyor ve Şehzadebaşı Camii’nde Cuma Namazını kıldıktan sonra Beyazıt Meydanı’na yapılacak yürüyüşle bu kararı protesto ediyoruz.

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu olarak, Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve onları yalnız bırakmayacağımızı haykırmanın İslami ve insani sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Tüm dünyanın gözleri önünde alınan bu kararın geri alınması talebiyle herkesi duyarlılığa ve eylemliliğe davet ediyor; basın mensuplarını da etkinliğimizi takip etmeye çağırıyoruz.

2 Mayıs 2014

Cuma Namazını Müteakip

Şehzadebaşı Camii’nden Beyazıt’a Yürüyoruz! 

HABERE YORUM KAT