1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mısır'daki İdamlara Bir Tepki de ASKON'dan
Mısır'daki İdamlara Bir Tepki de ASKON'dan

Mısır'daki İdamlara Bir Tepki de ASKON'dan

ASKON, yayımladığı açıklamada idamlara tepki göstererek Sisi'nin Mısır halkını baskı altına almaya ve darbesini yerleştirmeye çalıştığını belirtti.

10 Nisan 2014 Perşembe 15:52A+A-

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Mısır'da Müslüman Kardeşler üyelerine verilen idam cezalarına tepki göstererek, "Tüm uluslararası kurumlar harekete geçmeli ve bu darbe yönetiminin geri dönülmez bir hata yapmasına fırsat vermemelidir" dedi.

Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin Mısır halkını baskı altına almaya ve darbesini yerleştirmeye çalıştığını ifade ederek, Sisi'nin tüm normal uygulamaları kaldırdığını, hepsinin yerine olağandışı vahşi kuralları yerleştirmeye başladığını vurguladı. Bunların başında mahkemelerin darbe isteğini yerine getirmekle görevli kurumlar haline getirilmesi olduğunu belirten Koca, demokratik yollarla iktidara gelen ve ağırlığını Müslüman Kardeşlerin oluşturduğu parti mensuplarının, siyaseten mahkum edildiğine ve önde gelenlerine ağır cezalar öngörüldüğüne işaret etti.

Bütün suçları siyasi bir mücadele vererek, iktidara gelecek kadar halkla beraber olmayı başarmak olan bu insanların, darbe mahkemeleri tarafından idam cezalarına mahkum edildiğini yineleyen Koca, şunları kaydetti:

"528 idam cezası verilmiş, bu cezaları yeni davalar takip etmeye başlamıştır. ASKON olarak, darbecileri ve onların borazanı tüm kurumları, demokrasi iddiasında olup, sandıktan beklemedikleri görüşlerin çıkması durumunda derhal darbeci kesilen tüm sahte demokratları kınıyoruz. Unutmamalılar ki, mezarlıklar onlar gibi yığınla zorbalarla doludur. Hiçbirinin ne hükümranlıkları ne de devletleri yaşamaktadır. Sadece ve sadece zulümleri dilden dile dolaşarak kahırlarını pekiştirmektedir. 

Bir an önce tüm uluslararası kurumlar harekete geçmeli, bu çılgın hukuksuzluğa karşı gereken tedbirleri almalı ve bu darbe yönetiminin geri dönülmez bir hata yapmasına fırsat vermemelidir."

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT