1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Üç Günlük Yas İlanı
Mısır'da Üç Günlük Yas İlanı

Mısır'da Üç Günlük Yas İlanı

Libya sınırındaki Vadi Cedid kentinin Farafra bölgesinde silahlı kişiler ile askerler kontrol noktasında çatıştı. 21 asker öldü, 4 asker yaralandı. Ülkede üç günlük yas ilan edildi.

20 Temmuz 2014 Pazar 13:12A+A-

Mısır'ın güneybatısındaki Vadi Cedid şehrindeki çatışmada bir silah deposu roketle patlatıldı. 21 asker hayatını kaybederken 4 asker de yaralandı. Çatışmada iki kişi öldürüldü.

Güvenlik görevlileri çatışmaya girenlerin Mısır’daki silahlı gruplara silah taşıyan kaçakçılar olduğunu söyledi. 

Darbeci Abdulfettah Sisi, olaydan sonra üst düzey bir güvenlik toplantısı düzenledi. Sisi, daha önce yaptığı açıklamalarda Libya’daki kaosun Mısır’a taşınmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.

Bu olay 3 ay içerisinde aynı kontrol noktasına yapılan ikinci operasyon. Haziran ayının başında yapılan operasyonda 5 Mısır askeri ölmüştü.

Sina’da çatışma

Gazze sınırındaki Refah kentinin Yamit bölgesinde silahlı çatışma sonucu 4 asker öldü. Olayın ardından rejim güçleri failleri yakalamak için güvenlik çemberi oluşturdu. Ancak failler kaçmayı başardı.

Mısır’da silahlı gruplar, son zamanlarda orduya ait kontrol noktalarına operasyonlar düzenliyor.

Mısır’da  Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi görevden uzaklaştıran 3 Temmuz 2013’deki darbenin ardından özellikle Sina bölgesinde güvenlik durumu kötüleşti.

 Al Jazeera ve Reuters

HABERE YORUM KAT

1 Yorum