1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da İhvan Üyesi 44 Kişi Daha Gözaltına Alındı
Mısır'da İhvan Üyesi 44 Kişi Daha Gözaltına Alındı

Mısır'da İhvan Üyesi 44 Kişi Daha Gözaltına Alındı

Mısır'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen operasyonlarda, Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 44 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

27 Temmuz 2015 Pazartesi 02:41A+A-

Darbecilerin İhvan'a yönelik sürek avı devam ediyor.

Mısır'ın farklı kentlerinde yürütülen operasyonlarda, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi 44 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülke çapında düzenlenen operasyonlarda son 24 saatte "kamu ve özel kurumlara saldırmak ve şiddet eylemlerine katılmak" suçlamalarıyla 44 İhvan mensubunun yakalandığı ifade edildi.

Güvenlik kaynakları da El-Garbiyye ve El-Minye kentlerinde düzenlenen operasyonlarda "şiddete teşvik, kamu güvenliğini bozmak, izinsiz gösteri yapmak ve halkı korkutmak" suçlamasıyla çok sayıda İhvan mensubunun gözaltına alındığını belirtti.

Mısır'da seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden alınmasından bu yana Mısır yönetimi İhvan kadrosunu ve mensuplarını "şiddet ve teröre teşvik etmekle" suçluyor. Teşkilat, 25 Aralık 2013'te terör örgütü ilan edilmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT