1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Halk Sokaklarda; Şehit Haberleri Geliyor!
Mısırda Halk Sokaklarda; Şehit Haberleri Geliyor!

Mısır'da Halk Sokaklarda; Şehit Haberleri Geliyor!

Mısır'da "Halk Devrimini Geri Kazanıyor" Cumasında halk bugün yine sokaklara döküldü. Şehit haberleri geliyor.

30 Ağustos 2013 Cuma 17:21A+A-

Mısır'da "Halk devrimini geri kazanıyor" adıyla ülke genelinde düzenlenen gösterilerde zarar gördüğü gerekçesiyle başkent Kahire'de 3 cami kapatıldı.

Kahire'nin doğusunda darbe karşıtı gösterilere sahne olan Rabiatul Adeviyye meydanındaki aynı adlı camide, yetkililer tarafından restorasyon çalışmaları gerekçe gösterilerek cuma namazı kılınmasına izin verilmedi.

Ramses meydanındaki El-Feth Camisi de geçen hafta meydana gelen olaylarda zarar gördüğü ve  onarım çalışmaları yapıldığı gerekçesiyle kapatılırken, Adeviyye meydanındaki bir diğer cami olan El-İman Camisi de ibadete kapatıldı. Camiye girişlerine izin verilmeyen Mısırlılar,  cuma namazını sokakta kıldı.

misir-protesto-asyut.jpg

Cami Kuşatıldı

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Kalyubiye ilindeki Nur Camisi, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı bir grup tarafından kuşatıldı. Grubun, camideki Müslüman Kardeşler Teşkilatı mensuplarının gösterilere katılmasını engellemek amacıyla çıkışları engellemesi üzerine, imamın cuma namazını kıldırmadığı belirtildi.

İbrahim caminin de cunta askerleri tarafından ablukaya alındığı ifade ediliyor.

Mısır'da "Halk devrimini geri kazanıyor" adıyla ülke genelinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerin, akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan, Emniyet Enformasyon Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Kahire'nin doğusundaki Yeni Kahire semtinde, kimliği belirsiz kişiler tarafından güvenlik noktasına rastgele ateş açılması sonucu biri polis 2 kişi hayatını kaybetti. 

misir-gosteriler2.jpg

misir-gosteriler.jpg

HABERE YORUM KAT