1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'a, Ala Abdulfettah'ı serbest bırakması için baskı yapın çağrısı!
Mısır'a, Ala Abdulfettah'ı serbest bırakması için baskı yapın çağrısı!

Mısır'a, Ala Abdulfettah'ı serbest bırakması için baskı yapın çağrısı!

İngiliz vatandaşlığına da sahip Mısır’ın önde gelen siyasilerinden olan Ala Abdulfettah 50 gündür açlık grevinde. İngiltere merkezli insan hakları örgütleri Mısır’a yaptırım ve baskı uygulanması çağrısında bulunuyor.

31 Mayıs 2022 Salı 12:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Mısırlı ve uluslararası insan hakları örgütü, İngiliz Dışişleri Bakanlığı'na acil bir mektup göndererek, İngiltere vatandaşlığına sahip siyasi aktivist Ala Abdulfettah'ın serbest bırakılması için Kahire'ye baskı yapılması çağrısında bulundu.

29 insan hakları örgütüne ait ve 'al-Arabi al-Cedid' web sitesi tarafından yayınlanan ortak mektupta, İngiliz-Mısır çifte vatandaşı olan ve gözaltında uzun süredir tutulan Ala Abdulfettah'ın "ölüm riskiyle karşı karşıya" olduğu belirtildi. Tutukluluğunun sona erdirilmesi çağrısında bulunulurken, olası kötü bir sağlık durumunda kendisine hızla müdahale edilme imkanı olmayan bir cezaevinde tutulmaması gerektiği uyarısı yapıldı.

İnsan hakları örgütleri tarafından kaleme alınan mektupta, Ala'nın konsolosluk tarafından ziyaretine izin verilmediği hatırlatılırken, yargı, ‘avukatların itirazlarını dikkate almaya’ çağrıldı. Yargı ve cezaevi yönetiminin, yasal ve hukuki durumlara karşı sorumlu olduğu ifade edildi. Ayrıca mahkemenin, ‘ailenin ve avukatların talebi olan tutukluluk koşullarına ilişkin şikayetleri dikkate almaya çağrıldığı’ belirtildi.

Avrupa'da yer alan birçok insan hakları grubu ve örgütlerin, yıllardır darbeci general Abdulfettah el Sisi tarafından tutuklu bulunan Müslüman Kardeşler üyeleri ve suçsuz yere hapsedilenler için de benzer açıklamalarda bulunduğu biliniyor. 

HABERE YORUM KAT