1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır “Öfke Cuması”nda Meydanlara Çıkacak!
Mısır “Öfke Cuması”nda Meydanlara Çıkacak!

Mısır “Öfke Cuması”nda Meydanlara Çıkacak!

Mısır'da "Öfke Cuması" adıyla Kahire, Giza ve El-Kalyubiyye'de 38 farklı yürüyüş düzenlenecek.

16 Ağustos 2013 Cuma 11:16A+A-

Darbeye Karşı Koalisyon, ülkede yaşanan katliamları protesto etmek için "Öfke Cuması" adıyla Kahire, Giza ve El-Kalyubiyye'de 38 farklı yürüyüş düzenleneceğini açıkladı.

Koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, cuma namazının ardından başlayacak yürüyüşe katılan göstericilerin Kahire'deki Ramses Meydanı'nda bir araya geleceği ifade edildi.

Öte yandan, Mısır'ın diğer kentlerinde de cuma namazından sonra "milyonluk yürüyüşler" adı altında protesto gösterileri düzenlenecek.

Açıklamada, gösterilerin "barışçıl" olacağının altı çizilirken, "Gösteriler herhangi bir şiddet veya sabotaj olayına sahne olmayacaktır. Şiddet bizim çizgimize uygun değil. Sabotaj çalışmaları ise barış yanlısı gösterilerimizi karalamak ve darbeci liderlerin iktidarda kalabilmek için öne sürdükleri bir mazeret" değerlendirmesinde bulunuldu.

Koalisyon, tüm Mısırlıları milyonluk "öfke cuması"nda meydanlara çağırdı.

Nahda ve Rabiatul Adaviyye meydanlarının göstericilerden tahliye edilmesine yönelik çalışmalar karşısında mücadelenin devam ettiğini ifade eden Darbeye Karşı Koalisyon liderlerinden Mecdi Salim, cuma günü geniş kapsamlı bir gösterinin düzenlenmesi yönünde karar alındığını belirtmişti.

25 Ocak 2011 Mısır devrimi sürecinde düzenlenen ilk gösteri de "öfke cuması" adıyla organize edilmişti.

Öte yandan bugün dünyanın birçok bölgesinde Cuma namazı sonrasında Mısırlı şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazları kılınacak, katliam protesto edilecek. İstanbul’da Eyüp Sultan Camii, Ankara’da Kocatepe Camii başta olmak üzere Türkiye’de de birçok yerde gösteri düzenlenecek.

"Öfke Cuması"nın Afişi

ofke_gazap_cumasi_misir_egypt_جمعة-الغضب.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum