1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır, Hamas'ı "Terör Örgütü" İlan Etti
Mısır, Hamas'ı "Terör Örgütü" İlan Etti

Mısır, Hamas'ı "Terör Örgütü" İlan Etti

Gazze'nin fiili kontrolünü elinde tutan Hamas'ın bütün faaliyetleri Mısır mahkemesi tarafından yasaklandı ve Hamas “terör örgütü” ilan edildi.

04 Mart 2014 Salı 13:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Darbeden sonra Gazze'deki Filistin yönetimi aleyhine politika izleyen Mısır'da şimdi de Hamas'ın faaliyetlerine yasak geldi.

Mısır'da bir mahkeme, Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve Kahire'deki merkezlerinin kapatılmasına karar verdi. Kahire'de Olağanüstü durumlara bakan mahkeme, HAMAS'ın ülkedeki tüm faaliyetlerini yasakladı ve Kahire'deki ofisin hazineye devredilmesine karar verdi.

"Terör Örgütü" İlan Edildi

Bütün faaliyetlerinin yasaklanmasının yanı sıra “terör örgütü” olarak ilan edilen Hamas'ın Mısır'daki bütün şubelerinin kapatılması talimatı verildi ve Hamas'la yapılan bütün anlaşmaların askıya alındığı duyuruldu.

Geçtiğimiz yıl ordunun yönetime el koyarak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden almasının ardından Mısır'ın komşusu Hamas'la ilişkileri gerilemişti. Mursi liderliğindeki Müslüman Kardeşler seçimle göreve gelmesinin ardından Hamas'ı açık şekilde destekliyordu. 

Hamas'tan konuyla ilgili yapılan ilk açıklamada ise kararın kınandığı ve kararın Filistin davasını hedef aldığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT