1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Askeri Konseyinden Geri Adım!
Mısır Askeri Konseyinden Geri Adım!

Mısır Askeri Konseyinden Geri Adım!

Anayasa hazırlıklarına müdahale edeceği açıklamasına sert tepkiler gelen Mısır askeri konseyi geri adım attı: Kurucu Meclisi Parlamento seçecek!

11 Aralık 2011 Pazar 00:28A+A-

Geçtiğimiz günlerde Mısır'ın yeni Anayasa hazırlıklarını yürütecek meclisin oluşumuna müdahale edeceğini açıklayan askeri konsey, ardarda gelen sert tepkilerden sonra geri adım attı.

Seçimlerde Müslüman Kardeşler'in zafer kazanmasının ardından yeni anayasanın yazılması üzerindeki etkisini genişletmek için bir plan açıklayan askeri konsey, bu plandan vazgeçti.

Askeri konsey üyesi General Memduh Şahin, daha önce öngörüldüğü gibi, Parlamentonun anayasayı hazırlayacak Kurucu Meclis üyelerinin seçimi için tek sorumluluk sahibi olması gerektiğini söyledi.
Böylece Müslüman Kardeşler çoğunluğundaki Parlamento yeni anayasayı hazırlayacak paneli seçmekle görevlendirilmiş oldu.

El Ahram'da yayımlanan habere göre, Şahin, "Meclis, Kurucu Meclis oluşturulması için üyeleri seçmekle sorumlu olan tek kurumdur" dedi.

Çarşamba günü bir grup yabancı gazeteciye brifing veren askeri konsey üyesi Tümgeneral Mulla, Parlamentonun Mısır toplumunu tam olarak temsil etmediğini iddia ederek anayasa panelinin oluşumuna nezaret edeceklerini söylemişti.

Açıklama Mısır'ın farklı kesimlerinden büyük tepki aldı. İhvan'ın siyasi parti liderleri, seçilmişlere müdahale ile suçladıkları askerleri eleştirirken, protesto etmek için ordunun oluşturduğu danışma konseyinden çekildi.

 

HABERE YORUM KAT