1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mirzabeyoğlu, Yeniden Yargılama İstedi
Mirzabeyoğlu, Yeniden Yargılama İstedi

Mirzabeyoğlu, Yeniden Yargılama İstedi

28 Şubat sürecinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 'Salih Mirzabeyoğlu, yeniden yargılama ve infazın durdurulmasını talep etti.

27 Haziran 2014 Cuma 14:44A+A-

Salih İzzet Erdiş'in avukatlarının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği dilekçede Erdiş’e ve 'Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etmek' suçundan idam cezası verildiği, yasa değişikliği ile idam cezasının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrildiği hatırlatıldı.

Dilekçede Erdiş hakkındaki mahkumiyet kararının hukuki olmaktan ziyade tamamen siyasi ve konjoktürel bir nitelik arzettiği vurgulandı. 16 yıldır cezaevinde bulunan Erdiş’in daha fazla telafisi imkansız zararlara uğramaması için hakkındaki mevcut hükmün infazının durdurularak tahliyesi edilmesi ve yeniden yargılanması talep edildi.

Avukatları, Erdiş’e yüklenebilecek silahlı eylem, eylem talimatı ya da örgüt mensupları ile arasında bir organik bağ olmadığını belirttiler. 

Dilekçenin verilmesinin ardından adliye önünde açıklama yapan Avukat Hasan Ölçer, '28 Şubat döneminde yapılmış hukuksuzlukların en bariz ve en sembol isminin Salih Mirzabeyoğlu olduğunu' savundu. Ölçer, "Mirzabeyoğlu 16 yıldır cezaevinde bulunuyor. Kendisi bu hukuksuzluğun ve haksızlığın önüne geçmek maksadıyla bunun telafisi anlamında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine yargılamanın yenilenmesi anlamında bir başvuru yaptık" dedi.

 Al Jazeera

HABERE YORUM KAT