1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mirzabeyoğlu İçin Af Yetkisinin Kullanıldığı Yalanlandı
Mirzabeyoğlu İçin Af Yetkisinin Kullanıldığı Yalanlandı

Mirzabeyoğlu İçin Af Yetkisinin Kullanıldığı Yalanlandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Şubat sürecinde müebbet hapse mahkum edilen Salih Mirzabeyoğlu için af yetkisini kullandığı iddia edildi. Ancak iddianın doğru olmadığı belirtildi.

01 Temmuz 2014 Salı 18:57A+A-

28 Şubat sürecinde müebbet hapse mahkûm edilen Salih Mirzabeyoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından affedildiği iddia edildi.Ancak haberin teyit edilmedi; ardından doğru olmadığı ifade edildi. Abdullah Gül'ün ise "af" konusuna olumlu yaklaştığı belirtildi.

16 YILDIR MAĞDUR

Herhangi bir “terör” eylemi isnadı olmamasına rağmen İBDA-C yöneticiliğinden müebbet hapis cezasını çeken 28 Şubat mağduru Salih Mirzabeyoğlu, 16 yıldır tek kişilik hücrede yaşamını sürdürüyor. Mirzabeyoğlu’nun o süreçte gördüğü işkenceler medyaya da yansımıştı.

28 Şubat mağduru Salih Mirzabeyoğlu hakkındaki af kararının teyidi hakkındaki soruyu avukatı Harun Akdere "Şu an  cezaevine gidiyorum." şeklinde cevapladı. Fakat bazı haber siteleri bunu teyit olarak alıp haberi "Affedildi" diye duyurdu. Av. Hasan Ölçer ise böyle bir kararın olmadığını ve çıkan haberin yalan olduğunu söyledi. Av. Ölçer,, ayrıca bu haberin hangi kaynaktan çıktıklarını bildiklerini ve konuyla ilgili bir açıklama yapacaklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum