1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Milyarder Savris Mısır’ın Geleceğinden Emin!
Milyarder Savris Mısır’ın Geleceğinden Emin!

Milyarder Savris Mısır’ın Geleceğinden Emin!

Mısır’ın ünlü zenginlerinden Necip Savris Mursi’den sonra Mısır’ın atağa kalkacağını iddia ediyor.

15 Temmuz 2013 Pazartesi 23:55A+A-

Haksöz-Haber

Mısır’da Orascom şirketler imparatorluğunun sahibi olarak bilinen Savris ailesinin üç kardeşinden en büyüğü olan Necip Savris kendisinin ve kardeşlerinin büyük yatırımlar yapacağını açıkladı.

Darbeci gösterileri finans ettiği iddia edilen Necip Savris Mursi yönetimine açık muhalefetiyle bilinen Hıristiyan bir işadamı. Geçtiğimiz yılın büyük bölümünü ülke dışında geçirdi.  

Orascom telecom, medya ve teknoloji firması bünyesinde 100 bin Mısırlının çalıştığı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz Pazar günü Yunan adası Mykonos’taki yatından telefonla bir röportaj veren Savris, Mısır’da artık her şeyin düzeleceğini iddia ediyor. Mursi’nin devrilmesine yol açan 30 Haziran gösterilerinden sonra artık herkesin işinin başına dönmesi gerektiğini söyleyen Savris, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirliklerinde Mısır’a mali destek sağlanması için lobi yaptığını, fakat muhataplarını ikna etmekte pek zorlanmadığını zaten buna çok yatkın olduklarını da ekliyor.

Askeri darbeden hemen sonra Mısır’a  BAE 3, Kuveyt 4 ve Suudi Arabistan 5 milyar dolar vereceklerini açıklamıştı.

Nisbeten siyasal gündemden uzak duran kardeşlerinden farklı olarak Necip Savris medyada Mursi’ye karşı etkili bir muhalif kampanya yürütmüştü. Mursi döneminde muhalefetinden ötürü ailesinin bedel ödediğini ve haksız yere vergi kaçırmakla suçlandığını söyleyen Savris, yabancı yatırımcıları Mısır’da davet ediyor. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum