1. HABERLER

  2. HABER

  3. Milli Güvenlikçi Albay, Başörtülü Öğrencilere Sıfır Verdi!
Milli Güvenlikçi Albay, Başörtülü Öğrencilere Sıfır Verdi!

Milli Güvenlikçi Albay, Başörtülü Öğrencilere Sıfır Verdi!

Milli Güvenlik dersi hocası albaylar, Elazığ İHL'de derselere başörtülü giren öğrencilere sıfır verdi.

21 Ocak 2012 Cumartesi 01:59A+A-

Dün karnelerini alan 15 milyon öğrenci, 16 günlük sömestr tatiline başladı. Kimi öğrenci başarısının karnesine yansıması nedeniyle sevinirken kimisi de zayıf dersleri nedeniyle üzüldü.

Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 17 kız öğrencisi ise Milli Güvenlik derslerine gelen Albay Sezai Kaçar ve Albay Hakan Algan nedeniyle üzüldü. Birinci sömestre dönemi boyunca dersine girdiği lise ikinci sınıfı kız öğrencilerine başörtüsü baskısı yapan Albay Sezai Kaçar’ın bu katı tavrı yüzünden 17 öğrencinin Milli Güvenlik dersi karnelerine sıfır olarak yansıdı.

Takdir Alamadılar

Milli Güvenlik dersini hocası albayın sıfır verdiği 17 öğrenciden 12’sinin takdirlik olduğu ancak Milli Güvenlik dersinin sıfır olarak karneye yansıması sebebiyle takdir alamadığı öğrenildi. İnançları gereği başlarını örten kız öğrencilerin Milli Güvenlik hocasının tavrın yüzünden takdir ve teşekkür belgelerinden olmaları velilerin tepkisine sebeb oldu.

Peruk Takarak Girselermiş!

Dün karnelerin dağıtılmasıyla ortaya çıkan skandalı haber almasının ardından Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gelen veliler, okul idaresine tepki gösterdiler. Çocuklarının edebiyle okuyabilecekleri bir yer olduğu için İmam Hatip Lisesi’ni tercih ettiklerini belirten veliler, okul yöneticilerinin “peruk takarak girselerdi” yönündeki telkinlere isyan etti. Elazığ milletvekillerine ve Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçe yazmaya başlayan veliler, bu durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da ileteceklerini kaydetti.

“Kızım Birincilikle Kazandı”

Kızının Milli Güvenlik notu karnesine sıfır olarak yansıyan velilerden Cevdet Yılmaz, kızının Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni birincilikle kazandığını ve geçtiğimiz yıllar da her dönem takdir aldığını söyledi. Ülkenin güvenlik meseleleriyle uğraşması gereken askerlerin İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin başörtüsüyle uğraşmalarını yetkililerin dikkatine havale ettiğini belirten Yılmaz, “Çocuklarımızla uğraşmayı bıraksınlar. Bu durumu protesto ediyoruz. Başarılı evlatlarımıza yapılan bu hakareti ve bu zulmü kabul etmeyeceğiz” dedi.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT

2 Yorum