1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Milli Güvenlik Dersi Subaylarına Özel Eğitim
Milli Güvenlik Dersi Subaylarına Özel Eğitim

Milli Güvenlik Dersi Subaylarına Özel Eğitim

Kamuoyundan yükselen tepkilere ve onca fişleme belgelerine rağmen Milli Güvenlik Bilgisi dersi verilmeye devam ediyor.

21 Aralık 2011 Çarşamba 11:46A+A-

Milli güvenlik derslerine asker öğretmenler girmesiyle ilgili tartışma büyüyor. Taraf Gazetesi'nden Alper Görmüş, dünkü köşesinde Darbe Günlükleri'nden daha önce yayımlanmayan bir bölüm aktardı. Söz konusu bölümde derslere giren asker öğretmenlerin 'gerekli' eğitimden geçirilerek 'bilgilendirildiği' aktarılıyor. Okullarda tuttukları raporlara dikkat çekiliyor.

Alper Görmüş, dünkü köşesinde milli güvenlik derslerine giren askerî öğretmenlerle ilgili bir yazı kaleme aldı. Taraf'ın asker öğretmenlerin ajan gibi kullanıldıklarına dair yayımladığı bir başka habere gönderme yapan Görmüş, Darbe Günlükleri'nin Nokta versiyonunda yer almayan bir bölümü de okuyucularıyla paylaştı. Eldeki belge ve deliller değerlendirildiğinde söz konusu uygulamanın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin standart bir uygulaması olduğu üzerinde durdu.

Görmüş'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Günlükler'in 4 Kasım 2004 tarihli bölümünde, komutanlara 1. Ordu'da verilen brifingden şu alıntı yapılıyor: '2004-2005 eğitim yılı başlangıcında Ordu bölgesinde, garnizon komutanlıklarınca ayrı ayrı, İstanbul garnizonunda da Ordu komutanlığınca, milli güvenlik bilgisi derslerinde görevlendirilen tüm öğretmenler yapılan toplantılarla eğitilmiş, özellik arz eden konularda bilgilendirilmiş ve bilinçlendirilmişlerdir. Milli güvenlik bilgisi ders öğretmenlerinden 20 Ekim 2004 tarihinde alınan raporlara göre...'

Darbe Günlükleri'ndeki bu bilgi ile Taraf'ın haberi birlikte, Balyoz plancılarının TSK'nın yasa dışı birtakım rutin uygulamalarını kendi amaçları doğrultusunda kullanmalarının yeni bir örneğine işaret ediyor. Uygulamanın anlatıldığı tarihin Balyoz planından iki yıl kadar sonrasına rastladığını da unutmamak lazım..."

Asker öğretmenlerle ilgili iddialar sadece Görmüş'ün yazdıklarıyla sınırlı değil.

Balyoz soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamenin ek klasörlerinde çarpıcı belgeler yer alıyordu. Ek klasörlerde milli güvenlik bilgisi derslerine giren askerlerin nasıl fişleme yaptıkları gözler önüne seriliyor.

Zaman gazetesinde yer alan habere göre sanık müvekkillerine verilen 71 No'lu delil klasörlerinde bulunan bir dokümanda, öğrencilerin nasıl fişleneceği, hangi hususlara dikkat edileceği tek tek sıralanmış.

Kurmay Albay Turgay Erkmen imzalı belgede, "Milli güvenlik bilgisi dersi öğretmeni olarak görevlendirilen subaylar, şimdiye kadar verilmiş emirler doğrultusundaki uygulamayı titizlikle devam ettireceklerdir." ifadeleri kullanılıyor.

Balyoz tutuklusu emekli Albay Hakan Büyük, Eskişehir'de görev yaptığı dönemde girdiği milli güvenlik derslerinde öğrenci ve öğretmenlerle ilgili fişlemeleri kabul etmişti. Büyük, "Benim yaptığım çalışmalar MGK kararları çerçevesinde gerçekleştirildi." demişti.

ASKER ÖĞRETMENDEN FUHUŞ TUZAĞI

Askerî casusluk ve fuhuş operasyonunda gözaltına alınan Üsteğmen A.Ç.T.'nin de liseli kızlarla cinsel ilişkiye girdiğine dair fotoğraflar ve kamera görüntüleri olduğu ileri sürülmüştü. Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Albay İbrahim Sezer'den elde edilen belgeler arasında, çetenin liseli kızları tuzağa düşürdüğü ve kullanmayı planladığı yönünde bilgiler olduğu öne sürülmüştü. Bu amaçla milli güvenlik derslerine girilen kız öğrenciler ile cinsel ilişkiye girildiği, fotoğraflarının ve görüntülerinin de kaydedildiği ortaya çıkmıştı.

Bütün bu gerçekliğe rağmen subay öğretmenler tarafından verilen Milli Güvenlik Bilgisi dersi liselerde okutulmaya devam ediyor. İlgili bakanlığın kamuoyunun derslerin kaldırılması yönündeki talebine ne zaman karşılık vereceği ise merak konusu.

HABERE YORUM KAT