1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Köy Enstitüsü Güzellemesi!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Köy Enstitüsü Güzellemesi!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Köy Enstitüsü Güzellemesi!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk paylaştığı twitter mesajıyla köy enstitülerini “her türlü siyasi tartışmanın” dışında! kalarak överken daha önce çeşitli olaylardaki tavrıyla gösterdiği Kemalizm’in bekçiliği şeklindeki pozisyonunu bir kere daha gösterdi.

17 Nisan 2020 Cuma 20:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Danıştay 8. Dairesinin öğrenci andını kaldıran yönetmeliği iptal etmesi sürecinde belirgin hale gelen ve bugüne kadar da gerek resmi ideolojiyi tahkim eden idari tasarruflarıyla gerekse de bu konuda kamuoyu önündeki tavır ve tutumlarıyla Kemalizm’in yılmaz bir neferi olduğunu hep gösterdi. Zaten bu durum sebebiyle göreve geldiğinden itibaren Kemalist çevreler tarafından takdir gördü, görmeye devam ediyor.

Kemalistlerin Ziya Selçuk’u takdir etmesi Bakan beyin hem kimliği hem de bugüne kadarki icraatları sebebiyle gayet anlaşılır bir durum. Ancak resmi ideolojinin muhafızlığına soyunan Selçuk’un üstelik bugüne kadar gösterişli ama içi boş konuşmaları dışında kayda değer hiçbir olumlu icraatına şahit olamadığımız halde hala daha iktidar çevrelerinde hatta İslamcılar arasında bile beğeniliyor olmasına ne demeli!

Tek parti döneminde Kemalizm’in İslam düşmanlığını köylere kadar taşımasının bir aracı işlevi gören köy enstitülerini öven, kurucularına rahmet okuyan Bakan Selçuk da iktidarı destekleyen kitlelerin hassasiyetini yansıtan bu açıklamalarıyla kendisini beğenen iktidar çevrelerinin güvenini hiç boşa çıkarmıyor!

selcuk3.jpg

HABERE YORUM KAT