1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Migros Depo işçileri haklarını arıyor!
Migros Depo işçileri haklarını arıyor!

Migros Depo işçileri haklarını arıyor!

Türkiye ekonomisinde yeni yıl ile beraber birçok sektörde işçi maaşlarına zam yapıldı. Ancak yapılan zamların işçilerin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğu görüldü. Birçok özel şirket işçisi de grev ve iş bırakma eylemleri ile haklarını arıyor.

09 Şubat 2022 Çarşamba 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'nin birçok yerinde işçiler grev yapmaya devam ediyor. YemekSepeti kuryelerinin eylemleri devam ederken Migros Depo çalışanları da yeniden iş bırakma eylemleri düzenlyerek özlük haklarının iyileştirilmesi talebinde bulundu.

Migros’un Esenyurt’taki deposunda, yüzde 8'lik ücret artışına karşı eylem yapan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi 250 işçinin işine son verilmişti.

DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, “Yaklaşık 250 işçi, bir gecede kapının önüne kondu. Bir ekmek isteyen işçilerin ellerindeki ekmekler de alındı. Bugün, Türkiye’nin her yerinde işçiler bu pervasızlığa, bu hukuksuzluğa karşı direniyor. Bizim buradaki çağrımız halkımızadır. Buradaki sesi duyun" dedi.

İş bırakma eylemlerine yeniden başlayan Migros Depo işçilerinin İstanbul Esenyurt'ta bulunan depo içerisindeki bekleyişleri sürerken polis gözaltı araçlarıyla depoya girerek birçok çalışanı göz altına aldı.

Depoda grev yapan işçilerin bir kısmı gözaltına alınırken birçok çalışan ise depo içerisine dahi alınmadı. Migros depo işçileri  yeniden depo önünde olacaklarını duyururken gözaltına alınan depo işçileri serbest bırakıldı. 

Polis tarafından ablukaya alınan depo işçilerinin eylemlerine karşı şirketlerin kolluk kuvvetlerine başvurduğu görülürken, Türkiye'nin birçok işyerinde şirket çalışanları eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.

İşçiler "nöbet eylemlerine" devam edeceklerini açıklarken, 150’den fazla işçi gözaltına alınmıştı. Geçtiğimiz hafta ise 200 Farplas Otomotiv işçisi eylem yaptıkları gerekçesi ile gözaltına alınmış, işlemlerinin ardından serbest bırakılmışlardı.

İşçiler ve sendika temsilcileri haftalardır işverenlerine seslerini duyurmaya çalışıyor. Ekonomik sarsıntıların yaşandığı ülke ekonomisinin alım gücünü düşürmesi ve yeni yıl ile zam talepleri karşılanmayan işçilerin haklarının nasıl temin edileceği büyük bir soruna dönüşecek gibi görünüyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum