1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Midilli Belediye Başkanı Galinos: Avrupa’da Gerçek Tehlike Faşizmdir
Midilli Belediye Başkanı Galinos: Avrupa’da Gerçek Tehlike Faşizmdir

Midilli Belediye Başkanı Galinos: Avrupa’da Gerçek Tehlike Faşizmdir

Midilli Belediye Başkanı Galinos, “Duvarlar örmek, sâdece yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve faşizmin büyümesine yarıyor. Avrupa’da bugün gerçek tehlike faşizmdir.” dedi.

03 Ekim 2016 Pazartesi 16:01A+A-

Göçmenlerin Avrupa’ya yolculuklarında ilk duraklarından biri olan Midilli adasının Belediye Başkanı Spyros Galinos, Avrupa’nın göçmen politikasını eleştirerek, “Avrupa’da bugün gerçek tehlike faşizmdir.” dedi.

“Liderler Sınıfta Kaldı”

Galinos, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki göçmen mutabakatından sonra adada yaklaşık 6 bin göçmenin tutulduğunu belirtti.

Göçmenlerin savaştan ve sömürüden kaçarak daha iyi bir hayat arayışında olduklarını anımsatan Galinos, “Dünyada birçok hükümet, göçmen krizini yönetmeyi başaramadıklarını gösterdi. Kritik bir dönemdeyiz ve liderlere ihtiyacımız var. Ancak liderler, göçmen krizini idare etmekte sınıfta kaldılar.” ifadelerini kullandı.

“Duvarlar Örmek Faşizmin Büyümesine Yarıyor”

Avrupa’nın az sayıda göçmeni bile kabul etmeyi reddederek duvarlar ördüğüne dikkat çeken Galinos, “Duvarlar örmek, sâdece yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve faşizmin büyümesine yarıyor. Avrupa'da bugün gerçek tehlike faşizmdir.” şeklinde konuştu.

“Tüm Avrupa’nın Yükünü Daha Fazla Taşıyamayız”

Galinos, Midilli’nin ve Yunanistan’ın göçmen krizindeki tutumundan dolayı örnek teşkil ettiğini, ancak uzun süredir göçmenlerin adada tutulmalarından kaynaklı bazı sorunlar yaşandığını dile getirerek, şunları söyledi:

“Göçmenlerin adada tutulmalarından dolayı halkta ve göçmenler arasında bir korku ve endişe atmosferi var. Bu da durumu tehlikeli hâle getiriyor. İnsanlar, bir günde değişmiyor. Bir anda faşiste dönüşmüyor. Bizim toplumumuzda bu hisse yer yok. Son zamanlarda olanlar, artık gücümüzün tükendiğinin göstergesi. Tüm Avrupa’nın yükünü daha fazla taşıyamayız.”

Türkiye ve AB arasındaki göçmen mutabakatının yavaş ilerlediğini ve geliştirilmesi gerektiğini savunan Galinos, “Yunanistan, bu mutabakatla şu ânda rehin alındı. Rehiniz ve mali olarak zayıf durumdayız.” dedi.

“Göçmen Krizi Avrupa’nın Meselesi”

Galinos, göçmen krizinin bir Avrupa meselesi olduğunu vurgulayarak, “Bu meseleyi Avrupa sorunu değil de Türkiye-Yunanistan ilişkileriyle alâkalı bir sorun olarak yansıtmaya çalışanlar var. Bunu durdurmalıyız. Türkiye-Yunanistan ilişkileri mükemmel.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT