1. HABERLER

  2. HABER

  3. MHP'Lİ Başkandan Tek Parti Diktasını Aratmayan Sözler
MHP'Lİ Başkandan Tek Parti Diktasını Aratmayan Sözler

MHP'Lİ Başkandan Tek Parti Diktasını Aratmayan Sözler

Kemalist söylemin radikal sözcülüğüne soyunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyetin ilk yıllarında katledilen âlimlere hakaret etti.

14 Eylül 2015 Pazartesi 18:13A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü PKK saldırılarına karşı düzenlenen birlik ve beraberlik yürüyüşünde milletin gönlünde özel bir yeri olan İslâm alimlerine ve din adamlarına ağır hakaretlerde bulundu.


MHP'li Başkan, tek adam idaresinin aldığı kararları savundu. Adana'nın MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü her kesimden büyük bir tepki ile kaşılanan konuşmasında şunları kaydetti: "..Cenazelerin arbede yerleri olmaması için sadece bizlere değil, tepemizdekilere de büyük iş düşüyor. Bugün şehit cenazelerinde milletin sesi olması gereken, milletin acısını yüreğinde hissedip, onların acısından da daha büyük derdi olmayan bir anlayışın idrakı olması lazım. Ama ne yazık ki son dönemde şehit cenazelerinde görüyoruz ki; şehit cenazelerini haddinden fazla din görevlisiyle dolduruyorlar ve talimatlı sözde din adamları da şehit cenazesinin adabı noktasında cemaate ders vermeye bakıyor. Buradan onlara sesleniyorum; siz namaz kıldırmanın adabına ve şehidin ruhuna saygılı olun bu yeterli. Size size talimat verenlere bir kez daha sesleniyorum ve diyorum ki; milli mücadele döneminde de gevşek din adamlarını bu millet görmüştür. Şeyh Saidleri, Seyit Rızaları işbirlikçi İskilipli Atif Hocaları görmüştür. Onlar gibi kancık ve kalleş ruhlu olmayın. Atatürk'ün arkasında olun, milli mücadele için mücadele eden Anadolu'yu adım adım arşınlayan ve camilerde hutbe okuyan islam alimi, istiklal marşımızın sahibi Mehmet Akif'i kendinize örnek alın." 

Bilindiği gibi 1923-1950 yılları arasında Türkiye'de tek parti diktası yaşanmıştı. Bu süreçte İslami hassasiyet sahip binlerce Müslüman çeşitli gerekçelerle katledilmişti. Atatürk tarafından ilan edilen inkılapların kabulü ve yaygınlaşması Müslüman katliamının temel sebebi olarak uygulandı.

Toplumda farklılık arz eden tüm unsurları tek tipleştirmeyi hedefleyen kemalist dikdatorya, Kürdistan ve Anadolunun farklı beldelerinde toplu idamlar ve katliamlar gerçekleştirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesinin başkanının sözcülüğüne soyunduğu faşist uygulamalar daha çok CHP temsilcilerinin savunduğu katliamlardır.

Seyh Said ve İskilipli Atıf hocanın isimlerini bilfiil zikrederek çeşitli hakaretlerde bulunan  MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü son dönemde doğuda geniş çaplı bir provakasyon peşinde olan  PKK ve benzeri örgütlerin de varoluş sebebini açıklayan faşist arka plan unsurları taşımaktadır.

Kaynak: ISLAH HABER

HABERE YORUM KAT