1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mevduat tartışması: Devlet dedi diye caiz olmaz!
Mevduat tartışması: Devlet dedi diye caiz olmaz!

Mevduat tartışması: Devlet dedi diye caiz olmaz!

Vadeli mevduat hesaplarına dolar endeksli faiz uygulanacağı kararına dair kendisine yöneltilen soruya cevap veren Yasin Gündoğdu, "Mevduat zaten faiz! Bana diyor ki, faizin kur garantilisi faiz midir? Devlet yaptırıyor diye bir şey caiz mi olur?" dedi.

30 Aralık 2021 Perşembe 14:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Etkileyici vaazları ve üslubu ile sevilerek adından söz ettiren öte yandan sürgünlerle cezalandırılan imam Yasin Gündoğdu, "Berceste seçme kahvaltı gibi, canının çektiği şeyleri alıp yediğin gibi İslam'ı yaşıyoruz!" dedi. Gündoğdu kendisine yöneltilen soruya verdiği cevap ile Müslümanlara da haramların değişmeyeceği hatırlatmasında bulundu.

İmam Gündoğdu, "Adam bana soru soruyor 'dolar garantili mevduat caiz midir?' Bunu soran Müslümana oturup ağlar mısın, canlı canlı cenaze namazını mı kılarsın!... Mevduat zaten faiz! Bana diyor ki, faizin kur garantilisi faiz midir? Zaten faiz bu, faiz! 'Devlet yaptırıyor' Banane devlet yaptırıyorsa. Devlet yaptırıyor diye bir şey caiz mi olur Müslüman! Etme Müslüman!" ifadeleriyle devlet eliyle de olsa faizin haram olduğu gerçeğinin değişmeyeceğini ifade etti. 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum