1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Metin Yüksel ve Tüm Şehitlerimiz Anıldı
Metin Yüksel ve Tüm Şehitlerimiz Anıldı

Metin Yüksel ve Tüm Şehitlerimiz Anıldı

Metin Yüksel’in şehadetinin 32. yıldönümü dolayısıyla tüm şehitlerimiz, Fatih Camii avlusunda ve Metin Yüksel’in kabri başında anıldı.

23 Şubat 2011 Çarşamba 17:57A+A-

Fatih Camii avlusunda vurularak şehit edilen Metin Yüksel'in şehadetinin 32. yıldönümü dolayısıyla vurulduğu yer olan Fatih Camii avlusunda ve kabri başında anıldı. Yüksel'in Fatih Camiinde şehit olduğu noktaya güller bırakıldı. Anma programında Mavi Marmara ve İslam dünyasındaki diğer şehitlerimizin de fotoğrafları taşındı.

Gençlik Derneği ve Fatih Akıncıları Derneği'nin tertip ettiği anma törenine Yüksel'in ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Ku'ran-ı Kerim'in ardından Metin Yüksel'in arkadaşı olan Mehmet Şahin bir konuşma yaptı. Şahin, konuşmasında Metin Yüksel'in inandığı değerler uğrunda şehit olduğunu belirtti. Şahin, "Yüksel yaşamıyla da şehadetiyle de bizlere çok şey öğretti, çok şey bıraktı. Bizler onun bıraktığı yoldan devam ediyoruz" dedi ve Metin Yüksel'in mücadelesini anlatarak neden şehit edildiğini açıkladı.

Konuşmanın ardından Grup Yürüyüş, iki tane marş söyledi. Şehitlerimizi konu edinen marşlar söyleyen Grup Yürüyüş'e, anma programına katılan herkes eşlik etti.

Fatih Camii avlusundaki program bütün şehitlerimiz için yapılan dua ile sona erdi. Grup daha sonra kortej halinde Metin Yüksel'in Edirnekapı'da bulunan mezarına yürüdü ve kabri başında da dua etti.

Metin Yüksel 17 Temmuz 1958 yılında, Bitlis'in Nurşin İlçesine bağlı Deştedari köyünde dünyaya gelen Metin Yüksel, 23 Şubat 1979'da ülkücüler tarafından Fatih Camii avlusunda şehit edilmişti.

Metin Yüksel şahsında tüm şehitlerimiz Fatih Akıncılar Derneği'nin bu akşam 20.00'de Feshane Haliç Salonu'nda düzenleyeceği "Şehitler Gecesi"nde de anılacak.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

4 Yorum