1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Mesut Özil'den Ümmet'e Sessizlik Tepkisi
Mesut Özil'den Ümmet'e Sessizlik Tepkisi

Mesut Özil'den Ümmet'e Sessizlik Tepkisi

Arsenal forması giyen Mesut Özil, Çin’in Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerine tepki gösterdi. Çin Devlet Televizyonu Özil'in yaptığı paylaşım nedeniyle Arsenal maçlarının ülkede yayınlanmayacağını açıkladı.

15 Aralık 2019 Pazar 13:55A+A-

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Mesut Özil şu ifadelere yer verdi: ''Zorla İslam’dan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı tek başına mücadele veren şanlı müminler... Kur’anlar yakılıyor, camiler kapatılıyor, alimler öldürülüyor. Erkekler kamplara sokuluyor. Bacılar zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Tüm bunlara rağmen ümmeti Muhammed suskun, sesi çıkmıyor. Müslümanlar sahiplenmiyor. Bilmezler mi ki zulme rıza zulümdür. Batı medyası ve devletlerinde dahi bu olaylar aylardır, haftalardır gündemde iken Müslüman ülkeler ve medyaları nerede? Bilmezler mi ki yıllar sonra oradaki kardeşlerimizin bu acı günlere dair hatırlayacakları zalimlerin işkenceleri değil, biz Müslüman kardeşlerin sessizliği olacaktır.'' 

Bu sözlerinden sonra Çin Devlet Televizyonu Özil'in yaptığı paylaşım nedeniyle Arsenal maçlarının ülkede yayınlanmayacağını açıkladı.

 

e3.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum