1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal: Filistin İşgalcinin Saldırılarına Boyun Eğmeyecek
Meşal: Filistin İşgalcinin Saldırılarına Boyun Eğmeyecek

Meşal: Filistin İşgalcinin Saldırılarına Boyun Eğmeyecek

Meşal, “Gazze’de işgale karşı direnen; burayı inşa eden ve kuşatmayı kırmaya çalışan eller var. Gazze size Siyonist saldırı ve baskılara boyun eğmeyen aslan olduğu müjdesini veriyor”

23 Nisan 2016 Cumartesi 18:25A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Arap ve İslam dünyasının Filistin halkına yapacağı her türlü siyasi, sosyal ve ekonomik desteğin Filistin topraklarında özgürlük, kurtuluş ve zafer olarak yeşereceğini söyledi.

Dün İstanbul’da başlayan “Teşekkürler Türkiye” programına katılan Hamas hareketi lideri Meşal, “Gazze’de işgale karşı direnen; burayı inşa eden ve kuşatmayı kırmaya çalışan eller var. Gazze size Siyonist saldırı ve baskılara boyun eğmeyen aslan olduğu müjdesini veriyor” dedi.

Arap ve İslam ülkelerine yönelik olumlu bir tavır sergileyen ve binlerce mülteciyi bağrına basan Türkiye’ye teşekkür ettiklerini belirten Meşal, son Gazze savaşında Türkiye liderleriyle hep görüştüklerini ifade etti.

Türkiye’de okuyan ve ikamet eden Arap asıllı öğrencilerin düzenlediği “Teşekkürler Türkiye” etkinliği 24 Nisan’a kadar sürecek.

Etkinliğe yurt içinden ve yurt dışından birçok Arap öğrenci grubu temsilcisinin yanında, bir çok akademisyen, alim, davetçi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katılıyor.

HABERE YORUM KAT