1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Merkez Bankası'ndan dövize doğrudan 5'inci müdahale
Merkez Bankası'ndan dövize doğrudan 5'inci müdahale

Merkez Bankası'ndan dövize doğrudan 5'inci müdahale

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) yapılan duyuruda, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

17 Aralık 2021 Cuma 16:08A+A-

HAKSÖZ HABER

Merkez Bankası tarafından 'döviz kurlarında görülen sağlıksız durumlar' olarak ifade edilen, enflasyon, politika faizi ve dolar kuru ilişkisinin getirmiş olduğu ekonomik sıkıntılar sürerken dolara beşinci kez müdahale edildi. 

Dolara neden müdahale ettiğini dahi tam açıklayamayan Merkez Bankası aldığı kararlarla son dönemlerde oldukça tepki çekiyor.

Dün asgari ücretin iki katı oranında arttırılmasının ardından piyasada neler olacağı konusunda belirsizlik yönlü beklentiler artmıştı. Bugün de Merkez Bankası dolar kuruna müdahalede bulunarak 2021 yılı son hamlesini yaptığı yorumları ile karşılandı.

Dolar/TL, TCMB'nin devam eden faiz indirimleri ve ucu açık yönlendirmeleri sonrası 17 TL'yi aşarak yeni tarihi zirvesini gördü.

TCMB, Dolar/TL'nin 17 seviyesini aşmasının ardından piyasaya satım yönünde beşinci kez müdahale etti.

TCMB'nin müdahalesi sonrası Dolar/TL 16,60 seviyelerine çekilirken, yukarı yönlü seyreden Dolar/TL kuru hareketi aşağı doğru seyrederek 16.38 oldu. 

Merkez Bankası daha öncede 1 Aralık, 3 Aralık, 10 Aralık ve 13 Aralık'ta da doğrudan döviz müdahalesinde bulunduğunu duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum