1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Merkel’den Türkiye’ye 'Basın Özgürlüğü' Eleştirisi
Merkel’den Türkiye’ye 'Basın Özgürlüğü' Eleştirisi

Merkel’den Türkiye’ye 'Basın Özgürlüğü' Eleştirisi

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu ve gazetecilerin gözaltına alınmasını eleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Durum son derece endişe verici" dedi.

03 Kasım 2016 Perşembe 07:44A+A-

İsviçre Devlet Başkanı Johann Schneider-Amman’la Berlin’de yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu ve gazetecilerin gözaltına alınmasını eleştirdi. Merkel, Alman hükümetinin Türkiye'deki basın özgürlüğü konusundaki gelişmeleri “son derece endişe verici” olarak değerlendirdiğini belirtti.

Cumhuriyet'e yönelik operasyonun “hukukun üstünlüğü ile bağdaşması konusunda büyük endişelerimiz var” diyen Merkel, "Sayın Dündar'da olduğu gibi, şimdi orada gözaltına alınan gazetecilere yönelik soruşturma ve duruşmaları takip edeceğiz. Gazeteciler ve aynı şekilde Türkiye'de zor şartlarda basın ve ifade özgürlüğü mücadelesi verenler, dayanışmamızdan emin olabilir" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann'ın basın ve ifade özgürlüğünün kendileri için ne kadar önemli olduğunun altını çizmek için Cumhuriyet gazetesini ziyaret ettiğini de hatırlatan Merkel, “Tabii ki, böyle bir konu AB ile müzakerelerde merkezi bir rol oynuyor” diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon sonrasında konuşan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Graf Lamsdorff, “Gazetecilerin tutuklanması nedeniyle vize serbestisi 2018’e kalabilir” demişti.

Kaynak: DHA ve Reuters 

HABERE YORUM KAT