1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Meksika Hükümeti Protestocu Öğretmenlerle Görüşecek
Meksika Hükümeti Protestocu Öğretmenlerle Görüşecek

Meksika Hükümeti Protestocu Öğretmenlerle Görüşecek

Meksika hükümeti, ülkenin güneyindeki Oaxaca eyaletinde eğitim reformunu protesto eden öğretmenler sendikası CNTE ile görüşeceğini açıkladı.

22 Haziran 2016 Çarşamba 11:27A+A-

İçişleri Bakanı Miguel Angel Osorio Chong, düzenlediği basın toplantısında, protestolarda sekiz sivilin hayatını kaybetmesinin ardından şiddetin tırmanmaması için protestocu öğretmenlerle görüşeceklerini söyledi.

Bakan Osorio, "Fikirlerin ve argümanların şiddete değil, çözüme götürecek köprüler olmasını arzu ediyoruz" ifadesini kullandı.

Meksika hükümetinin "radikal" olarak nitelediği CNTE , 2013'te yasalaşan ve öğretmenlerin görevlerine devam edebilmesi için zorunlu bir testten geçmesini öngören eğitim reformunu protesto için 15 Mayıs'ta süresiz grev ilan etmişti.

Ülke genelinde 100 binden fazla üyesi bulunan sendika, öğretmenlerin sorunlarına çözüm bulmak için İçişleri Bakanı Osorio ile görüşmeye hazır olduklarını belirtmişti.

Meksikalı yerlilerin yoğunlukta olduğu Oaxaca eyaletinin Nochixtlan kentinde eğitim reformunu protesto eden sendika üyeleriyle polis arasında pazar günü çıkan çatışmada altı kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Juchitan kentinde pazartesi günü düzenlenen gösterilerde ise iki kişi hayatını kaybetmişti.

Eyaletin İçişleri Bakanı Adolfo Regino Montes ve Çalışma Bakanı Daniel Gutierrez, grevdeki öğretmenlere destek ve güvenlik güçlerinin sert müdahalesine tepki için istifa etmişti. 

AA

HABERE YORUM KAT