1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mehmet Görmez: Ezan Yasağı Tasarısı Kabul Edilemez
Mehmet Görmez: Ezan Yasağı Tasarısı Kabul Edilemez

Mehmet Görmez: Ezan Yasağı Tasarısı Kabul Edilemez

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, işgalci İsrail’in camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısını eleştirerek, “İslâm’ın ve Kudüs’teki müslümanların varlığını inkâr manasına gelir.” dedi.

17 Kasım 2016 Perşembe 07:34A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Katar ziyareti kapsamında, Evkaf ve İslâm İşleri Bakanı Gays bin Mubarek el-Kuvari ile görüştü.

AA’da yer alan habere göre, Katar devletine, Türkiye’de yaşayan Suriyeli çocukların eğitimi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı ile yaptığı çalışmalar için de teşekkür eden Görmez, “Geçen sene Gazze’yi ziyaret ettiğimde, yine Katar devletinin Gazze’nin yeniden inşâsındaki çalışmalarını yerinde gördüm.” dedi.

Ziyaretin iki önemli sebebi olduğunu ifade eden Görmez, bunlardan birincisinin dünyanın muhtelif yerlerinde müslüman azınlıklara yönelik hizmetleri birleştirmeye yönelik teklifleri ele almak olduğunu kaydetti.

Türkiye ve Katar arasında uzun süredir devam eden siyâsî ve ekonomik ilişkilerin, aynı zamanda dinî, ilmî ve manevî alanlarda da gelişmesinin her iki ülke ilişkilerini güçlendireceğini belirten Görmez, İslâm ümmetinin içinden geçtiği bu zor süreçte bu durumun hem her iki ülke için hem de İslâm ümmeti açısından faydalı olacağına inandığını söyledi.

Ezan Yasağı Tasarısı

Heyetler arası görüşmelerin ardından Diyanet İşleri Başkanı Görmez, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Görmez, işgalci İsrail’in camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısına ilişkin, “Yıllardır hem Mescid-i Aksa’yı işgal ettiği için, hem Filistinli kardeşlerimizin topraklarını işgal ettikleri için büyük kötülükler yapan bir ülkenin, ezanı da yasaklamaya kalkışması, İslâm’ın, Kudüs’teki müslümanların varlığını inkâr manasına gelir. Ezanı yasaklamak, müslümanların ve İslâm’ın tarih boyuncaki Kudüs’teki varlığını inkâr manasına gelir. Bunu kabul etmek mümkün değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT