1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Meğerse Hizbullah’ın Silahlarının Namlusu İsrail'e Çevriliymiş!
Meğerse Hizbullah’ın Silahlarının Namlusu İsrail'e Çevriliymiş!

Meğerse Hizbullah’ın Silahlarının Namlusu İsrail'e Çevriliymiş!

Sözde Nasrallah, Suriye’de bulunmalarının İsrail’e karşı direnişlerini etkilemediğini ve namlularının İsrail’e çevrili olduğunu iddia etti.

14 Ağustos 2014 Perşembe 13:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah bugün yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşananların Hizbullah'ın Siyonist İsrail için hazırladığı “sürprizleri” etkilemediğini vurgulayarak “Bu durum Siyonist düşman için hazırladığımız planları ve silahlarımızı etkilemedi. Silahlarımızın namlusu İsrail'e dönüktür” dedi. 

İlginç! Nasrallah doğru söylüyorsa eğer demek namlusu İsrail’e çevrili olan silahlar sürekli tutukluluk yapıyor olmalı. Zira İsrail, Gazze’yi tarumar etmesine rağmen ne 2009 savaşında ne de şu an devam eden soykırımda Lübnan’da Hizbullah’ın mevzilerinden İsrail’e herhangi bir atış gerçekleşmedi. Oysa Suriye’deki namlular öyle mi? Başta Humus’un stratejik bölgeleri olmak üzere Esed’in kaybettiği birçok bölge Hizbullah ve İran’ın takviyesiyle muhaliflerden geri alındı. Demek Suriye’deki namlular hiç tutukluluk yapmazken ne hikmetse İsrail’e çevrili olanlar sürekli tutukluluk yapıyor.

El-Ahbar gazetesine demeç veren Nasrallah "Güneyimizi savunduğumuz gibi ülkemizi ve Suriye sınırımızı da savunuyoruz. Bizi Suriye'ye müdahale etmekle kıyaslayan birçok kişi bugün pozisyonunu değiştirmeye başladı" dedi.

Kim değiştirmeye başladı? Suudi Arabistan olabilir mi? Olabilir. IŞİD tehlikesi belirince Lübnan Ordusuna; dolayısıyla Hizbullah’a paraları akıtmaya başladı. Bu durumda sürekli didiştiklerini iddia ettikleri Suudi Kralıyla Yemen’de olduğu gibi Lübnan’da da aynı ortak zemini paylaşmalarını kast ediyor olabilir.

Nasrallah açıklamasının devamında Siyonist düşmanla savaşta kırmızıçizgi olmayacağına dikkat çekerek "Gerçek bir zafer kazanmak Gazze'deki direnişin hakkıdır" dedi.

Kırmızıçizgi yoksa eğer sormazlar mı adam olana; ne diye bekliyorsunuz hâlâ diye? Suriye sınırımızı savunuyoruz diyerek Halep’e kadar soktuğunuz binlerce militan konusunda bir hayli cevvalken Gazze direnişine ne gibi katkıda bulunuyorsunuz?

İşin ilginç bir diğer tarafı da Nasrallah’ın bu gibi demeçlerini manşetlerine taşıyarak propagandif çalışmalarına alet olanların sayısının fazlalığı… Ne diyelim; Allah hikmet, basiret, feraset nasip etsin herkese.

 

HABERE YORUM KAT

12 Yorum