1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Meğer Wagner Ne Sıcak Bir Müttefikmiş!
Meğer Wagner Ne Sıcak Bir Müttefikmiş!

Meğer Wagner Ne Sıcak Bir Müttefikmiş!

​​​​​​​Türkiye Libya’da Wagner adlı Rus paralı şirketinin elemanlarıyla boğaz boğaza savaşırken, Aydınlık adlı Rus muhibbi tayfa Wagner’in sahibinin FETÖ’yü eleştiren cümlelerini haberleştirmiş!

11 Temmuz 2020 Cumartesi 13:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Aydınlık’ın Avrasyacılık adlı Rus-Çin emperyalist yayılmacılığının Türkiye’deki en faal sözcüsü olduğu biliniyor. Öyle ki bu sözcülük görevi yüzünden inanılmaz taklalar atabiliyor, gerçekleri ters yüz etmekten hiç çekinmiyorlar. Mesela aylardır Türkiye Libya’da Rusya’nın organize ettiği düşmanlıkla boğuşurken bu tayfa Libya’da Türkiye ile Rusya’nın müttefik olduğu yalanını yaygınlaştırmaya, bu tutarsız tezi propaganda etmeye çabalıyorlar.

İşte bu mantıkla bugün de Aydınlık bir ‘haber’ yapmış ve bu kez saçmalığın da ötesine geçmiş. Mehmet Perinçek’in yazısını haberleştiren Aydınlık, Wagner şirketinin FETÖ hakkında ne düşündüğü manşetine taşımış.

Yazısında Wagner’in sahibi olan Yevgeniy Prigojin’in ABD Senatosu’na gönderdiği bir mektubu aktaran Perinçek, savaş şirketi patronunun şu cümlelerini çok beğenmiş:

“…ABD, birçok ülkeden binlerce suçlu, hırsız ve dolandırıcıların parası için bir cennettir. ABD, terörist gruplar kurar, liderlerini barındırır ve ailelerinin güvenliğini garanti eder. ABD, topraklarında tüm dünyadan Fethullah Gülen, Chen Guangcheng, Rıza Pehlevi ve birçokları gibi hainleri yetiştirir ve saklar."

Vay be görüyor musunuz? Libya’da darbeci Hafter’in yanında Trablus yönetimine ve Türkiye’ye karşı savaşan, para için Libyalıların kanını döken katillerin patronu FETÖ konusunda ne kadar da duyarlıymış! E madem, FETÖ konusunda böyle bir hassasiyetleri varsa Türkiye için bundan daha büyük saadet mi olur? Derhal Türkiye, Wagner’le oturup barışmalı, kucaklaşmalı!

Gerçekten bu pervasızlık, bu akıldışılık karşısında söylenecek laf kalmıyor.

Bu çok ilginç haberi bir de Wagner’in lejyonerlerinin askerlik hatırası gibi çektirdikleri bir resimle süsleyen Aydınlık anlaşılan o ki sinekten yağ çıkarma çabasında.

HABERE YORUM KAT