1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Medresesi Saldırıya Uğrayan Arakanlı Alim Tehdit Altında
Medresesi Saldırıya Uğrayan Arakanlı Alim Tehdit Altında

Medresesi Saldırıya Uğrayan Arakanlı Alim Tehdit Altında

Budistler tarafından evinin bahçesinde İslam eğitimi vermek amacıyla bina yaptırdığı için saldırıya uğrayan Arakanlı alim, yoğunlaşan tehditler üzerine şikayetini geri çekmek durumunda kaldı.

30 Haziran 2016 Perşembe 17:22A+A-

Myanmar'da evinin bahçesinde İslam eğitimi vermek amacıyla bina yaptırdığı için Budist bir grubun saldırısına uğrayan kişinin, saldırıyla ilgili dava açılmasının, Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını kışkırtacağı endişesiyle şikayetini geri çektiği bildirildi.

Polis, ülkenin güneyinde Budist grupların saldırısı sonucu hastaneye kaldırılan Abdül Şerif'in şikayetini geri çektiğini, bu nedenle olayla ilgili soruşturma dosyasının kapandığını açıkladı.

Dünya Bülteni'nin aktardığına göre Vav Emniyet Müdürü Ohn Lwin yaptığı açıklamada, mağdur olan vatandaşın dava açmaktan vazgeçmesi nedeniyle kimsenin gözaltına alınmayacağını belirterek, "Köyün Müslüman sakinleri, davanın açılması durumunda oluşabilecek olaylardan endişe duyduklarını ifade ettiler." diye konuştu.

Abdül Şerif'in babası Myo Swe da oğlunun şikayetini geri çekmesini desteklediğini, aksi takdirde köylerinde barınamayacaklarını dile getirdi.

arakan-(1).jpg

Yangon'a 150 kilometre uzaklıktaki Tha Yel Tha Mein köyünde geçen hafta öfkeli bir grup Budist köy sakini, evinin bahçesinde İslam eğitimi vermek amacıyla bina yaptırdığı için Abdül Şerif'e saldırmıştı. Budistler köydeki bir camiyi de kullanılmaz hale getirmişti.

Uluslararası insan hakları izleme örgütleri, saldırının hükümet tarafından soruşturulmasını, sorumluların cezalandırılmasını talep etmişti. Köyde patlak vermesi muhtemel şiddet olaylarına karşı 100'ün üzerinde polis bölgeye sevk edilmişti.

Saldırının, Myanmar'ın Arakan eyaletinde 2012 yılında Budistler ile Müslümanlar arasında yaşanan dramatik olayları tekrar alevlendireceği endişesi ortaya çıkmıştı.

Olaylarda çoğu Müslüman çok sayıda kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmiş, şiddet olayları nedeniyle binlerce kişi bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

 

HABERE YORUM KAT