1. HABERLER

  2. HABER

  3. Meclis Perşembe Günü Olağanüstü Toplanacak
Meclis Perşembe Günü Olağanüstü Toplanacak

Meclis Perşembe Günü Olağanüstü Toplanacak

AK Parti, TBMM Genel Kurulu'nun 3 Eylül Perşembe günü saat 13.00'te olağanüstü toplanması için TBMM Başkanlığı'na başvurdu.

31 Ağustos 2015 Pazartesi 20:12A+A-

AK Parti tarafından TBMM Genel Kurulunun 3 Eylül Perşembe günü saat 13.00'de olağanüstü toplanması için TBMM Başkanlığına başvuru yapıldı.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Ahmet Aydın, Doğan Kubat, Mahir Ünal ve İlknur İnceöz'ün de aralarında bulunduğu 207 AK Parti'li milletvekilinin imzasını taşıyan başvuru şöyle:

"Anayasa'nın 93. TBMM İçtüzüğü'nün 7. maddeleri gereğince, 21 Ağustos tarihinde Meclis'e sunulan, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik terör tehdidi ve her türlü güvenlik riskine karşı uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli her türlü tedbiri almak Irak ve Suriye’deki tüm terörist örgütlerden ülkemize yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek ve kitlesel göç gibi diğer muhtemel risklere karşı ulusal güvenliğimizin idame ettirilmesini sağlamak için hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe takdir ve tayin olunacak şekilde, gerektiğinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesine, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına ve bu kuvvetlerin hükümetin belirleyeceği esaslara göre kullanılması ve hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre gerekli düzenlemelerin yapılması için TBMM'nin 2 Ekim 2014 tarihli kararıyla hükümete verilen 1 yıllık izin süresinin, 2 Ekim 2015 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi'ni görüşmek üzere 3 Eylül Perşembe günü saat 13.00'te TBMM'nin olağanüstü toplanmasını arz ve talep ederiz."

Olağanüstü toplantıda geçici seçim hükümetinin bağımsız bakanlarının da yemin etmesi bekleniyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT