1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. MEB’in açtığı örnek davaya örnek bir karar verilmelidir!
MEB’in açtığı örnek davaya örnek bir karar verilmelidir!

MEB’in açtığı örnek davaya örnek bir karar verilmelidir!

Cemil Kılıç isimli müfside MEB tarafından açılan davada ceza erteleme kararı çıktı!

19 Kasım 2021 Cuma 13:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemalistlerin ilahiyatçı yazarı Cemil Kılıç’ı bilmeyen yoktur. Bir tek kafasında hunisi eksik olan Kılıç durmadan birilerine yaranmak için kendince dindarlara hakaret etmeye çalışır. İşin özünde ciddiye alınmaması gereken bir kişi olan Kılıç bazen yaptığı rezilliklerin dozunu öyle abartıyorki müdahale edilmesi zorunlu hale geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı personeli olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Cemil Kılıç’a sosyal medyada yazdığı ipe sapa gelmez şeyler sebebiyle çalışanı olduğu Bakanlık tarafından dava açılmış.

MEB tarafından Cemil Kılıç’a halkın bir kesimini alenen aşağıladığı gerekçesiyle dava açılmasına sebep olan cümleler(!) ise şunlar: “Bir ilahiyatçı olarak yazıyorum ki, tarih Türkiye'deki İslamcılar kadar hırsız, düzenbaz, yalancı ve cahil bir topluluk görmedi. İslamcılar Hz. Muhammed öncesi cahiliye devrinin temsilcileri gibiler. İslamcı sapkınlığa karşı çare devrimci Muhammed-i Müslümanlıktır!” “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed, ‘Din, güzel ahlaktır' diyor. Lakin gel gör ki dincilerin çoğu ahlaksız!”

Mahkeme, 6 ay 15 gün hapis cezası verse de hükmün açıklanmasını geri bıraktığı için ceza infaz edilmedi. “Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı uygulanamaz” diyen MEB ise 11 Kasım 2021'de Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi ve 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, karara itiraz etti. 

İtiraz sebebiyle dava yeniden görülecek. Cemil Kılıç her fırsatta dinin anlaşılma biçimi üzerinden yozlaştırıcı söylemlerde bulunan bir müfsiddir. Kılıç’a verilecek her cezanın olabildiğince ağırlaştırılması toplumun vicdanını rahatlatacaktır! Karar vericilerin bu hususu göz önünde bulundurması gerekiyor…

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum