1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. MEB mülakatları hakkında kafa karıştıran sorular!
MEB mülakatları hakkında kafa karıştıran sorular!

MEB mülakatları hakkında kafa karıştıran sorular!

Türkiye dördüncüsü Halime Maden’in mülakat puanıyla elenmesi MEB’in mülakat sistemi hakkında soru işaretleri oluşturdu!

19 Temmuz 2021 Pazartesi 14:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de sınav ve mülakatların mahiyeti her zaman tartışmalı olmuştur. Bu kronik soruna tam anlamıyla çare bulunması yakın zamanda mümkün görünmüyor ne yazık ki.

Ahlaki yetkinliğe sahip aynı zamanda alanında ehliyet sahibi kimseler tarafından gerçekleştirildiğinde mülakatların işlevselliği tartışma götürmez. Ancak bunun sağlanabilmesi için basit düzenlemelerin ötesinde çok ciddi kültürel, ahlaki değişimler gerekiyor!

Halime Maden isimli bir sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımlarla MEB’in gerçekleştirdiği mülakatlar hakkında eleştirilerini dile getirdi. Alanında Türkiye dördüncüsü olduğunu söyleyen Maden mülakatta da tüm soruları doğru cevapladığını ifade ediyor. Ancak kendisinin de paylaştığı sınav sonuçlarından görüldüğü üzere aldığı sözlü sınav puanı sebebiyle tercih yapmaya hak kazanamıyor! Öğretmen olarak atanmak isteyen KPSS Türkiye dördüncüsü Halime Maden büyük bir haksızlığa maruz kalmış gibi görünüyor...

e53-jphwyaazspk.jpg

1 yıl emek verdiğini, 1 yıl atama beklediğini söyleyen Maden “hakkımı istiyorum” diyerek mülakat puanıyla saf dışı bırakılmasına isyan ediyor. Maden paylaşımının altına yapılan yorumlarda benzer durumda birçok kişinin olduğu görülüyor. Bu durum da MEB mülakatları hakkında kafalarda soru işaretleri oluşmasına sebep oluyor.

Halime Maden’in Türkiye sıralaması düşünüldüğünde mülakatta göz önüne alınan hususların neler olduğu izah bekliyor. Güvenlik soruşturması esnasında ortaya çıkabilecek şeylerin mülakatla adayın değerlendirilmesi esnasında mı devreye sokulduğu merak ediliyor.

Bu tarz hadiseler insanların devlete olan güvenini sarsarken artık kronikleşmiş sorunlar hakkında gelecek adına karamsar bir tablo oluşmasını sağlıyor!

1-181.jpg

HABERE YORUM KAT

11 Yorum