1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ‘Mazlumun Feryadı’na Sessiz Kalmadılar...
‘Mazlumun Feryadı’na Sessiz Kalmadılar...

‘Mazlumun Feryadı’na Sessiz Kalmadılar...

Reyhanlı'da Suriyeliler tarafından kurulan sağlık merkezi, 6 aydır 80 yaralı ile refakatçilerine hizmet veriyor.

11 Ocak 2013 Cuma 05:06A+A-

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli hayırseverler tarafından kurulan sağlık merkezinin müdürü Dr. Hamza Uneym, 6 aydır hizmette olan merkezde 80 yaralı ile bunların refakatçilerine hizmet verdiklerini söyledi. Merkezde, Fransa, Almanya, İngiltere, Danimarka, Kanada, İspanya, Ürdün, Suudi Arabistan, Lübnan ve ABD’den sağlıkçıların yıllık izinlerinde gelerek yaralıların tedavisi için seferber olduğunu belirten Uneym, “Gönüllü doktorlarımıza minnettarız. Herkes, Suriye’deki olaylara duyarlı davranıyor ve elinden geldiğince bir şeyler yapmaya gayret gösteriyor” dedi.

Amerika, Suudi Arabistan ve Kanada’dan Ürdün’e kadar birçok ülkeden Hatay’a gelen doktor, hemşire ve eczacılar, yıllık izinlerinde yaralı Suriyelilerin getirildiği sağlık merkezinde görev yapıyorlar.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli bir hayırseverler tarafından kurulan sağlık merkezinin müdürü Dr. Hamza Uneym, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 aydır hizmette olan merkezde 80 yaralı ile bunların refakatçilerine hizmet verdiklerini söyledi. Merkezde göz, iç hastalıkları, kalp damar, kulak burun boğaz ve ortopedi branşlarında 5 doktorun bulunduğunu, çok sayıda da hemşire, eczacı ile sağlık görevlilerinin yer aldığını ifade eden Uneym, burada, hastanede gerekli ameliyat ve tedavileri yapılarak taburcu edilen yaralılara hizmet sunmaya çalıştıklarını kaydetti. Mevcut merkezlerinde küçük çapta ameliyatların da yapılabildiğini vurgulayan Uneym, çoğu zaman yurt dışından yıllık izinlerinde gelen doktor, hemşire ve eczacıların bu anlamda kendilerine destek olduğunu belirtti. Merkezde, Fransa, Almanya, İngiltere, Danimarka, Kanada, İspanya, Ürdün, Suudi Arabistan, Lübnan ve ABD’den sağlıkçıların yıllık izinlerinde gelerek yaralıların tedavisi için seferber olduğunu vurgulayan Uneym, şöyle devam etti: “Dünyanın dört bir yanından sağlıkçılar yıllık izinleri için buraya geliyor. Fransa, Almanya, İngiltere, Danimarka, Kanada, İspanya, Ürdün, Suudi Arabistan, Lübnan ve ABD’den gelen gönüllü doktor, hemşire ve eczacıların yıllık izinlerinde yaralıların tedavilerinde bizlere destek oluyor. Ülkesindeki olaylar nedeniyle yaralananlara destek olan ve onların tedavi süreçlerini takip eden sağlıkçılar sayesinde merkezimiz hiç boş kalmıyor. Yıllık izinlerini burada geçiren doktorlar yükümüzü hafifletiyor. Gönüllü doktorlarımıza minnettarız. Herkes, Suriye’deki olaylara duyarlı davranıyor ve elinden geldiğince bir şeyler yapmaya gayret gösteriyor.”

80 günlük izinde Suriyeli yaralılara destek 

Suriyeli hayırseverler tarafından kurulan merkeze 80 günlük yıllık iznini geçirmek üzere gelen Lübnanlı çocuk doktoru Suha Anhal (26), 2 ay önce geldiğini 2O gün daha burada kalarak yaralıların tedavileri için çaba göstereceğini kaydetti.

Kendisi gibi gönüllü olarak yıllık iznini burada kullanan dünyanın dört bir yanından doktor, hemşire ve eczacının bulunduğunu ifade eden Anhal, ‘’Amacımız, Suriye’de zor durumda bulunan ve yaralananlara destek olabilmek. Bu yüzden yıllık izinlerimizi hastalarla geçiriyoruz.

En azından onlara bir nebze olsun katkı sağlayabiliyoruz. Bu yüzden mutluyuz. Keşke elimizden daha fazlası gelse’’ diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT