1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Marsilya’ya 18 Mülteci Fazla Geldi!
Marsilya’ya 18 Mülteci Fazla Geldi!

Marsilya’ya 18 Mülteci Fazla Geldi!

Marsilya Milletvekili Boyer, Calais’deki kamptan ayrılan 18 mültecinin şehre gelişinden endişeli!

29 Ekim 2016 Cumartesi 16:53A+A-

Fransa’da ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti Marsilya Milletvekili ve Marsilya 11. ve 12. Bölge Belediye Başkanı Valerie Boyer, Calais’de çarşamba günü dağıtılan mülteci kampından tahliye edilen 18 mültecinin şehre gelişinden “endişeli” olduğunu söyledi.

AA’da yer alan habere göre, Twitter hesabından mesaj paylaşan Boyer, “Hükümet seçimini yaptı. Mülteciler tepemize çıkacak, şehirlerimize dağılacak. Valilik halkın güvenliğini düşünsün.” ifadelerini kullandı.

Yerel basına da konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Boyer, “Küçük bir Jungle’ın yeniden oluşturulması riskini taşımıyor mu? Endişeliyiz çünküCalais’deki şiddet görüntülerini, yangınları ve polise yönelik saldırıları hepimiz televizyonda gördük.” diye konuştu.

“18 Kişi mi 855 Bin Kişilik Şehri Yıkacak?”

Fransa İstatistik Kurumu’nun (INSEE) verilerine göre, merkez nüfusu 855 bin olan Marsilya’da merkeze bağlı banliyöler de dâhil toplam 1 milyon 727 bin kişi yaşıyor. Kalabalık nüfusa sahip Marsilya’da sâdece 18 mültecinin endişe uyandırması, sosyal medyada da birçok kişinin tepkisine neden oldu.

Twitter üzerinden paylaşılan mesajlarda, “18 kişi mi 855 bin kişilik şehri yakacak?”, “Koca şehri 18 mülteci mi kontrol altına alacak?” ifadeleri kullanıldı.

Pas-de-Calais Valiliği çarşamba günü Calais’deki “Jungle” olarak adlandırılan kampın tamamen tahliye edildiğini duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre, kamptan ayrılan 5 bin 596 kişi, Fransa’nın farklı kentlerindeki mülteci merkezlerine dağıtılmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum