1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Marmara Üniversitesi'nde Halep'e Destek Eylemi
Marmara Üniversitesi'nde Halep'e Destek Eylemi

Marmara Üniversitesi'nde Halep'e Destek Eylemi

Marmara Üniversitesi öğrencileri, bugün Göztepe Kampüsü önünde toplanarak Halep’te devam eden katliamları protesto etti.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 16:17A+A-

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Göztepe Kampüsü önünde bugün saat 12.00'de toplanarak katil Esed’i ve onun işbirlikçileri Rusya, ABD, İran ve diğer zalimlerin Halep’te çocuk, kadın, erkek demeden devam ettirdiği saldırıları protesto etti.

Programın sunuculuğunu yapan Ömer Ekmen toplanma amacını belirtti. Zeynel Abidin Soysal'ın Kur'an tilavetinden sonra söz alan gazeteci yazar Adem Özköse, katil Esed’in ve işbirlikçileri Rusya, ABD ve İran’ın insanlık onuruna sığmayan saldırılarının bugün de Halep’te devam ettiğini ve bizlere düşen görevin de bu vahşeti tüm dünyaya duyurmak olduğunu söyledi. Özköse, Halep’in Rusya, İran ve Esed rejiminin bombalarıyla tarumar edildiğini, ümmetin parçalanmışlık içinde olduğunu ve gezdiği İslam coğrafyalarında Anadolu’ya çok büyük bir umut beslendiğini ifade etti. Özköse, "Allah zalimleri kahreylesin, Allah şahitliğinizi kabul etsin" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program Muhammed Nesih Gözcü'nün basın açıklamasını okumasıyla devam etti.

Basın açıklamasında şu noktalara değinildi:

Suriye'de rejim ve emperyalist destekçilerinin katliamları göz önündedir. Rusya ve Esed rejimini son iki hafta içinde Halep'te ciddi yıkımlar meydana getirdi.
Tüm dünya bir kez daha görmüş oldu ki, ölüm, zulüm ve kıyımın Batılılar ve işbirlikçileri tarafından yapılmakta. Biz Marmara Üniversitesi olarak her zaman mazlum Suriye Halkının yanında olacağız.

Basın açıklamasından sonra Muhammed Aldalı‘nın duasının ardından program “Katiller için yaşasın cehennem!”, “Katil Rusya Suriye’den defol! “, “Katil İran Suriye’den defol!”, “Marmara’dan Halep’e direnişe bin selam!”, “Katil Rusya, Katil Esed!” sloganları ve tekbirlerle sona erdi.


img_4v4wcv.jpg

img-20160504-wa0018.jpg

img-20160504-wa0024.jpg

img-20160504-wa0026.jpg

img-20160504-wa0029.jpg

img-20160504-wa0032.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

EMPERTALİST RUSYA ve İŞBİRLİKÇİ HAİNLER SURİYE’DEN DEFOLUN! 

Bismillahirrahmanirrahim
Değerli basın mensupları ve kıymetli arkadaşlar. Bugün bir kez daha İslam beldesi olan Suriye’den yükselen feryadın acısını hissederek, burada toplanmış bulunmaktayız. Bilindiği gibi zâlim Esed’in katliamlari çocuk, yaşlı, kadın, demeden devam etmektedir. Ona destek veren Emperyalist güçler Müslümanların kanına büyük bir iştahla dadanmış ve Müslümanların cesetleri üzerinden kendilerince güç gösterisi yapmaya devam etmektedirler. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz iki hafta içerisinde başta Rus hava kuvvetleri olmak üzere Esed rejimi ve Şii milisler tarafından Halep, yoğun bir şekilde saldırıya maruz kalmış ve bağlamda 600 hava harekatı ve 3 binin üzerinde füze saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bunun neticesinde 290 sivil ölmüş, 3150 kişi yaralanmış 2100 aile zarar görmüş,  700 bina yıkılmış, 30 bin insan ise yardıma muhtaç duruma düşmüştür.

Değerli kardeşlerim! Şunu çok iyi bilmemiz lazımdır ki, dünyanın müstekbir güçleri Suriye'den yankılanan özgürlük sedasının, kendilerinin yıkılışına öncülük ettiğini biliyorlar ve bunu engellemek adına ellerinden gelen her türlü kirli politikayı tedavüle sokuyorlar. Gayet açıktır ki Suriye özgürleşirse bu, İslam coğrafyasının kurtuluş umudunu daha da ileri taşıyacaktır. Ve bizler bugün burada bütün dünyaya şöyle haykırıyoruz: Ey Rusya, ey Amerika, ey ikiyüzlü Avrupa ve ey reel politika girdabına batmış işbirlikçi bölge devletleri! Sizin demokrasi ve insan hakları söylemleriniz koca bir yalandan ibarettir. Sizler bir kez daha dünyaya ölüm, zulüm ve kıyımlar ile hükmetmenin tarihini yazmış kanlı zalimler olduğunuzu dünyanın gözü önünde ispatladınız. Bugün Suriye’nin dört bir yanında ve Halep’te döktüğünüz kanlar, sizin yıkılışınızın umudunu besleyerek inşallah tarihe şahitlik edecektir. Buradan İslam coğrafyasının bütün evlatlarına ve kanaat önderlerine sesleniyoruz: Daha ne zamana kadar bu dağınıklığımız devam edecek. Bizler “ümmet” olma şuuruna erişmedikçe, Batının alçak zihniyeti, Bizi, yani İslam coğrafyasını idare etmeye devam edecektir. Artık küçük hesapları bir tarafa bırakıp, Allah’ın ipi ve sağlam kulpu olan Kur’an’ın hayat bahş eden düsturları etrafında bir halka olmamızın vakti gelmemiş midir? 

Diğer taraftan bu zulümlere maruz kalan Suriyeli kardeşlerimize de diyoruz ki; Ey hürriyet sevdalısı ve yalnız Allah’a kulluğu seçmiş onurlu Suriyeli kardeşlerimiz! Şehadetiniz mübarek olsun, direnişiniz kutlu bir zafere doğsun. Sizler, ümmetin onuru ve iftiharısınız. Bizlere gösterdiğiniz izzetli kıyamınızla, onurlu bir ölümün, zilletle yaşamaktan daha üstün olduğunu her zaman ispatladınız. Bizler şahidiz ki; siz, Allah’a verdiğiniz sözde durdunuz. Can, mal ve evlatlarınızı Allah için feda ettiniz. Ve şahitliğin en güzelini yaparak Rabbinizin hoşnutluğuna eriştiniz. Sizden geride kalanlar da sebat etmeye devam etmektedirler. Biz de Marmara Üniversitesi Öğrencileri olarak bütün bu yaşananların ümmet için çok acı olduğunu biliyor ve buradan haykırarak şahitliğimizi göstermeye çalışıyoruz. Belki başımıza bombalar yağmıyor ama yüreğimizin en derin noktasından kopup gelen kardeşlik duygusuyla bir nebze de olsa bir şeyler söylemenin sorumluluğunu hissediyoruz. Ve bunun Rabbimizin katında bir mazeret olmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle tekrar hatırlatmak istiyoruz ki Marmara Üniversitesi Öğrencileri, her zaman mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında ve destekçileri olacaktır. Her nerede ve her kim tarafından olursa olsun, zulmün ve zalimin karşısında olacağımızı bir kez daha buradan bütün dünyaya ilan ediyor ve şöyle haykırıyoruz; Zalimler İçin Yaşasın Cehennem!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum