1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Marka Şarapla Dürtme Teorisi
Marka Şarapla Dürtme Teorisi

Marka Şarapla Dürtme Teorisi

Kenan Alpay, bugünkü yazısında AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’nin ‘şarap’ çıkışı özelinde “Marka kentler kurma söylemi”nin tutarlılık düzeyini yorumlamış.

15 Şubat 2019 Cuma 15:00A+A-

Kenan Alpay’ın konuyla alakalı yazısı şöyle:

Marka kentler kurma söylemiyle şehirlerimizi medeniyetimizin ruhuna uygun bir biçimde imar ve inşa etme söylemi son dönemlerde pek revaçta. Lakin bu söylem yarışı bir türlü ciddi ve istikrarlı bir projeye dönüşemeden kimi etkinliklerde atılan nutuklarla, yerel seçimlerde halka yapılan vaatlerle sınırlı kalıyor maalesef. Üstelik bu nutuk ve vaatler en kalabalık sanayi ve ticaret şehirlerinden en mutena tarihi ve turistik sahil kasabalarına değin cinayet niteliğinde işlenen suçlar hiç gaz kesmeden sürüp giderken seslendiriliyor.

Yerel seçimler kimi vasıf ve hassasiyetleri itibariyle genel seçimlerden ayrışıyor olsa da genel siyasal atmosfere güçlü bir biçimde nüfuz edebilecek kimi dengeleri de içinde barındırmaktadır. Bir taraftan yerelde zafere kazandıracak aday ve söylemleri iyi tayin etmek ama diğer taraftan genel siyasal kimlik ve pozisyonla çelişkiye düşmemek gibi bıçak sırtı dengeleri yönetmek hiç kolay değil elbette. Yalnız bu durumu daha bir çekilmez hale sokan öncelikli sıkıntı fanatik bir taraftar tutumu sergileyerek siyaseti hızlı bir çürüme ve kokuşma sürecine iteklemektir. Mesela şöyle; bizimkilerin hiç bir yanlışını görmeyelim, açık kusurlarını saçma sapan tevillerle izaha yeltenelim fakat muhalefet partisi ve adaylarının soyuna sopuna kadar her türlü kusuruna odaklanıp alabildiğine yüklenelim mantığı, sahiplerini açık bir körleşmeye hatta kaskatı bir duygusuzluk sarmalına sürükler.

(…)

YAZININ DEVAMI >>>