
Mali’de ilerleyişini sürdüren muhalifler cunta yönetimine nefes aldırmıyor
JNIM sözcüsü Ebu Huzeyfe el Bambari Mali'nin başkenti Bamako'nun tam bir kuşatmaya tabi tutulduğunu açıkladı.
HAKSÖZ HABER
Mali’de Rusya-BAE destekli cunta yönetimine karşı ayaklanan muhalifler kuşatmayı sürdürüyor. Son durum üzerine bir açıklama yapan JNIM sözcüsü Ebu Huzeyfe el-Bambari, Mali'nin başkenti Bamako'nun tam bir kuşatmaya tabi tutulduğunu açıkladı.
Bamako'nun kuşatma altında tutulmasının amacı Azawad'a herhangi bir destek gönderilmesini engellemek. Azawad'a Rusya paralı askerleri ve Mali cuntasının herhangi bir destek gönderememesi Azawad'in tamamen muhalif unsurların eline geçmesini kolaylaştırırken cunta rejiminin devrilmesinin önünü açacaktır.
Bir yandan Bamako'yu kuşatma altında tutan muhalif unsurların diğer taraftan Ruslarla görüşmeler düzenlediği iddia ediliyor.
Mali askeri cuntası lideri Assim Goita'dan uzun süredir haber alınamazken cunta rejimi Goita'nın Rus Büyükelçisi ile çekilen görüntülerini yayınladı. Muhalif kaynaklar bu görüntülerin cuntaya bağlı grupları kontrol altında tutmak için önceden çekilen fotoğraflar olabileceğini ileri sürüyor.
Mali ????????
— Sahel Alerte (@SahelAlerte) April 28, 2026
Le porte-parole du JNIM, Abu Hudheifah al-Bambari, alias Bina Diarra, annonce le début d'un siège total contre #Bamako, la capitale du Mali. Il évoque l'opération qui a coûté la vie au ministre malien de la Défense et met en garde les civils contre le fait de… https://t.co/p3ElAK5wrX pic.twitter.com/LOTyFdGp2g




HABERE YORUM KAT