1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALEZYA

  4. Malezya İslam Partisi Lideri Harunuddin Vefat Etti
Malezya İslam Partisi Lideri Harunuddin Vefat Etti

Malezya İslam Partisi Lideri Harunuddin Vefat Etti

Malezya İslam Partisi lideri Harunuddin ABD'de tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

19 Eylül 2016 Pazartesi 12:29A+A-

Malezya'nın Parti Islam SeMalaysia (PAS) ruhani lideri Harunuddin (76) Stanford Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

PAS liderinin ölümü üzerine sosyal medya hesaplarında öne sürülen iddialar hakkında Demokratik Eylem Partisi (DAP) Milletvekili Jeff Ooi için soruşturma başlatıldı. Jeff Ooi Twetter hesabından "Adios Harunuddin, Barış olabilir artık" yazmıştı. Konuyla ilgili Doğruhaber ve Dünya Bülteni'nde yer verilen habere göre verdiği konferanslarda Allah kelimesini Müslüman olmayanların kullanmasına karşı koyduğu iddia edilen Harunuddin’in söylemlerinin parti içinde bölünmeye sebep olduğu söyleniyor.

İslam Hukuku hakkında kitapları olan Harunuddin, Negara Bankası, CIMB Bankası, Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu'nda çalışmıştı.

Harunuddin, ABD'nin California eyaletinde bulunan Müslüman mezarlığına defnedildi.

Malezya İslam Partisi (PAS) 1951 yılında Malezya'nın İslami temellerde kurulmasını isteyenler tarafından kuruldu. UMNO'nun desteklediği laik devlet projesine karşı çıkan PAS, 1959'da ilk kez katıldığı Kelantan ve Terengganu eyaletlerinde seçimi kazandı ve şeriat hukuku uygulamaya başladı. PAS bir dönem ülke yönetiminde de koalisyon ortağı oldu.

 

HABERE YORUM KAT