1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALEZYA

  4. Malezya Doğu Türkistanlılara Yönelik İnsan Hakları İhlallerini Araştıracak 
Malezya Doğu Türkistanlılara Yönelik İnsan Hakları İhlallerini Araştıracak 

Malezya Doğu Türkistanlılara Yönelik İnsan Hakları İhlallerini Araştıracak 

Malezya hükümeti, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Doğu Türkistanlılara yönelik uygulanan etnik ayrımcılık ve insan hakları ihlallerinin araştırılacağını açıkladı. 

30 Aralık 2019 Pazartesi 10:24A+A-

Malezya Dışişleri Bakanı Seyfeddin Abdullah, söz konusu bölgede Doğu Türkistanlılara yönelik zulüm ve tutuklamalar yapıldığı iddialarını araştırmak üzere hükümetin, Uluslararası İslami Düşünce ve Medeniyet Enstitüsünü (ISTAC) görevlendirdiğini bildirdi. 

Doğu Türkistanlılar konusunda Malezya'nın itidalli bir yaklaşım benimseyeceğinin altını çizen Bakan Seyfeddin, "Malezya bu konuda ne Çin hükümetinden gelen raporları körü körüne onaylayacak ne de Çin'i açıkça eleştirecektir. Biz orada yaşananlara dair iddia edilen her şeyin doğruluğundan emin olmak istiyoruz." dedi. 

"Bu iddiaların hepsini doğrulamamız gerekiyor" 

Seyfeddin, yaklaşık bir milyondan fazla Doğu Türkistanlının eğitim kamplarına alınarak kötü muamele gördüğü iddialarının önemli olduğunu belirterek, "Bu iddiaların hepsini doğrulamamız gerekiyor." şeklinde konuştu. 

ISTAC heyetinin bölgede yaşananlara yönelik iddiaları doğrulama ve rapor hazırlama görevi üstleneceğini belirten Seyfeddin, heyetin bölgeye gidip gitmeyeceğine ilişkin bilgi vermedi. 

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum