1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Makedonya Sınırındaki Sığınmacılar Yol Arıyor
Makedonya Sınırındaki Sığınmacılar Yol Arıyor

Makedonya Sınırındaki Sığınmacılar Yol Arıyor

Yunanistan’ın Makedonya sınırındaki İdomeni’de kalan bini aşkın sığınmacı, kendilerini diğer Avrupa ülkelerine götürecek bir yol bulmak için harekete geçti.

14 Mart 2016 Pazartesi 23:23A+A-

Avusturya ve Balkan ülkelerinin sınır geçişlerine yönelik kısıtlamaları dolayısıyla Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni sınır noktasında toplanan 12 binden fazla sığınmacı kış şartlarında temel ihtiyaçlarını zorlukla gidererek yaşam mücadelesi veriyor. Bini aşkın mülteci, bugün Makedonya’ya gitmek için çadır kent İdomeni’den ayrıldı.

Makedonya polisi, sınırlarındaki dikenli tellerin arasında bir yol arayan sığınmacıların ülkelerine girmemesi için güvenlik önlemlerini artırdıklarını açıkladı. Ancak polis sözcüsü yüzlerce insanın sınırdan geçtiğini de ifade etti.

Rota kapandı

Dört Balkan ülkesinin de geçen hafta başında sınırlarını kapatması üzerine kamplardaki insani durum kötüleşti. Geçen yıl yüzbinlerce mültecinin Avrupa’nın kuzeyine gitmek için kullandığı rotanın kapanması, sınırın Yunanistan tarafında yığılmaya neden oldu.

İdomeni’deki kampta kalanların yüzde 40’ının çocuklardan oluştuğu tahmin ediliyor. Yunanistan’da kayıtlı mülteci ve sığınmacı sayısı 42 binden fazla. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mültecilerin geri kabulüne dayalı anlaşma ve ortak eylem planı, 17 Mart’taki Avrupa Birliği zirvesinde karara bağlanacak.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT