1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Spa'lara gidiliyor, saunalar banyolar, en son gireceksin gasilhaneye"
"Spa'lara gidiliyor, saunalar banyolar, en son gireceksin gasilhaneye"

"Spa'lara gidiliyor, saunalar banyolar, en son gireceksin gasilhaneye"

Türkiye'de bir zamanlar televizyon şovları üzerinden meşhur olan Mahmut Erkan hidayete eriş süreci ve pişmanlıklarını Yenişafak gazetesine anlattı.

12 Şubat 2022 Cumartesi 18:13A+A-

Bir dönemin popüler ismi Meriç Erkan, yaptığı hareketleri, ekran önündeki tavırları, evliliği ve söylemleri ile Türkiye toplumunun ilgisini televizyon ekranlarında topluyordu. Yıllar içerisinde Meriç Erkan hidayete ererken, geçmişine dönük özeleştirisi ile yaptıklarından duyduğu pişmanlığı aktardı.

Artık ‘Mahmut’ adıyla hayatını sürdüren Meriç Erkan, şöhretin zirvesini görmüş biri olarak geçmişi ile yaşadığı hesaplaşmayı Yenişafak için anlattı. Erkan "Bu bir konsept değil bu başka bir şey. Rabbimle aramdaki bir hesaplaşma, bir Nasuh tövbesi var. Bütün her şeye tövbe edip bambaşka bir hayata geçiyorsunuz. Daha önce nasıl yaşamışım diyerek tövbe ettim." ifadelerini kullandı.

Mahmut Erkan yeni hayatına dair şöyle konuştu:

Bütün her şeye tövbe edip bambaşka bir hayata geçiyorsunuz. Bir şeyin farkına varıyorsunuz ve bunu son nefes gelmeden yapıyorsunuz ve Rabbim diyor ki; "Bir günahına tövbe edip, onu bir daha tekrar etmeyeni ben affettim." Ben de diyorum ki, Rabbim beni affedebilir demiyorum. O sözünden dönmez kurban olduğum Allah'ım. O beni affetti. Ama ben bundan sonra haylazlık yaparım o günahlarıma devam ederim veya tövbemi bozarım. O zaman da Rabbim'in Kahhar ismi de var başka isimleri de var. Cezayı da hak ederim o zaman.”

“En son o kefeni giyeceksin”

Yaşadığı dönüşümü ve tevbe sürecini anlatan Erkan, son gideceğin yer kabir diyerek insanların bu gördüklerinden daha ötesi olduğunu şu sözlerle aktardı, “Bana şimdi çok basit geldiği için, ya nasıl yaşamışız böyle ya nasıl böyle bir hayat yaşamışım diyorum. Kimseyi de yadırgamıyorum şimdi bu şekilde olanları, yadırgamıyorum derken biz de bu yoldan geçtiğimiz için Rabbim şu başka bir göz var, bu iki gözün haricinde bir göz var. Rabbim o gözü açtırsın da, yani bu insanlara şu arabaya biniyorum buna biniyorum. Bu insanların son binecekleri arabanın cenaze arabası olduğunu bir hatırlamaları, bir ölüme gittiğinde bir cenazeye gittiğinde, buraya ben de geleceğimi düşünen, bilmiyorum düşünse gerçekten ona göre davranmayabilir diye düşünüyorum.

Ben de kimsenin günahını almayayım ama bu hassasiyeti göstermiyorlar, o elbise bu kıyafet, en son kefeni giyeceksin. En son kıyafet kefen, kaçar yok kaçar yok. En son araç bu kadar lüks araçlar değiştiriyorsun eskimeden yenisini alıyorsun veya imkanın dahilinde bir şeyler alıyorsun. En son cenaze arabası. Spa'lara gidiliyor, saunalar banyolar, en son gireceksin gasilhaneye. Bir yıkanacaksın. Sonra o güzel köşkler saraylar evler senin o ''Ay küçücük kutu gibi evim'' dediğin ev nerede? Koyacaklar seni kabire.”

“Onun rahmetinden ümit kesilmez”

Mahmut Erkan'a baktığımız zaman, ben aslında hayattan gerçek tat almayı, gerçekten güvende olduğumu hissettim. Bugün ben ibadetlerimi yaptığımda, öğrendiğim kadarıyla Rabbim'in rızasını kazanmak için çabaladığımda, kabul eder etmez o Rabbim'in bileceği iş ama bunu yaptığımda en azından kendimi güvende hissediyorum. Bir imtihan düşünün, kağıdı boş verdiniz, hocanız sizi geçirir mi? Boş vermişsiniz kağıdı yani 50 verir mi 100 üzerinden? Hiç olmazsa bir şeyler yapalım ki, karşıda bizi affeden rahmetlilerin rahmetlisi mağfiret eden bir Allah'ımız var.

 

 

Mahmut Erkan hidayet sürecinin bir anda olmadığını hayatını müşahede ettiğini ve sorguladığını ardından hidayete nail olduğunu ifade etti.

Erkan, “Bir anda gelen bir hidayet bir rüyadan ziyade, belli bir süreçte inceleyerek görerek hayatımdaki eksiklikleri böyle bir hayatın benim hayrıma olmadığını düşünerek sonunda net olarak, kesin kat'i karar verip bir anda ben dedim Ehl-i Sünnet yolda Rabbimin Peygamberimizin ki bütün o Peygamberler Hz. İsa'sı Hz. Musa'sı hepsi zaten Müslüman'dır hepsi bizdendir, bizim zaten Müslümanlığımızın güzelliği burada. Sen git bir Hristiyan'a sor Hz. İsa der, Hz. İsa bizim de Hz. İsa'mız, sen benim en son en yüce Peygamberimi kabul etmiyorsun, sıkıntı biz de değil, sıkıntı sen de. Sen Hz. Musa, tamam Hz. Musa'da ben de, biz de. O da bizim Hz. Musa'mız yani bizim Hz. Adem hepsi bizim hepsi Müslüman hepsi hak. Ama tabi bir takım bozulmalar oldu kutsal kitaplarda, Rabbim nasıl şimdi siz güncelleme yapıyorsunuz, Rabbim de son güncellemeyi yaptı, bu da "Son" dedi. Demek ki zaman da sona yaklaştı, Peygamber Efendimiz de zaten bunun işareti oldu. Ben Mahmut Erkan olarak hayatımdan memnunum.

Biz Müslümanız Elhamdülillah. Şimdi bazısı ''Ya Müslümanlar şöyle Müslümanlar böyle" hep böyle örneklendirmelere gidiyorlar. O zaman şunu yapmamız gerekiyor bizim, biz "Elhamdülillah Müslümanız" diyoruz ya, sadece bunu söylemememiz gerekiyor, bunu hal ve hareketlerimizle de göstermemiz gerekiyor. Hayatımızı öyle örnek yaşamamız gerekiyor, öyle örnek bir insan olarak yaşamamız gerekiyor ki rol model olarak, insanlar baktığı zaman, insanın sana bakınca Müslüman olası gelsin. O şekilde yaşa yani.” ifadelerini kullanırken Müslüman olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

17 Yorum