1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Magandalığa övgü!
Magandalığa övgü!

Magandalığa övgü!

Yargıtay’ın verdiği Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi kararı Türkiye ve dünyada birçok tepkiyle karşılanırken Türkiye’de bazılarının sevincini magandalığa övgü boyutuna vardırması dikkat çekici.

18 Mart 2021 Perşembe 12:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve sonrasında HDP hakkında kapatma davası açılması Türkiye’de gündemin bir anda rengini değiştirdi.

Uygulamada birçok sorun mevcudiyetini korumakla birlikte bir süredir yeni anayasa ve reform vaadleri az da olsa yarınlar adına iyimser bir iklimin oluşmasına katkı sağlıyordu. Ancak ülke içerisinde başta sürgit devam eden KHK mağduriyetleri ve buna son zamanlarda eklenen Hizb-ut Tahrir gözaltıları reform vaadlerinin oluşturduğu olumlu havayı zaten değiştiriyordu. Derken Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve müteakiben HDP için başlatılan kapatma davası hava durumunun son derece fırtınalı seyretmeye devam edeceğini ortaya koydu.

Siyaset ve toplumun kahir ekseriyetinde “şimdi ne olacak” sorusu temelinde gergin ve kaygılı bir ruh halini besleyen ve uluslararası toplumun da tazyiklere başladığı bu gelişme karşısında birileri büyük bir halt başarmışçasına sevinç çığlıkları atıyor, ellerini ovuşturuyorlar. Gergerlioğlu’nun milletvekilliğini düşüren ve HDP için kapatma davası açan yargıya ve bu sürecin oluşmasında rolü bulunan siyasi akla alkış tutuyorlar. Hatta kimileri de hızını alamayarak magandacılığa övgü diziyorlar!

İşte Yeni Akit gazetesinin meseleyi ele alış tarzı da aynen bunu yansıtıyor…

TBMM'Yİ TERK ETMEYEN GERGERLİOĞLU'NA ŞOK! ALPAY ÖZALAN HDP SIRALARINA TEK BAŞINA DALDI

Hakkında "Terör propagandası yapmak" suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası verilen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yargı kararının Meclis'te okunmasıyla milletvekilliği düşürüldü.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesiyle Meclis'te gerginlik çıktı. Kararı protesto eden HDP'li vekiller TBMM'yi terk etmedi. Bu sırada TBMM İdare Amirlerinden AK Partili Alpay Özalan, "Kaç paralık adamsınız" diyerek HDP'li Gergerlioğlu'nu Genel Kurul'dan çıkarmaya çalıştı. Tansiyonun yükselmesi üzerine araya diğer milletvekilleri girdi.

*

Haşim Ay’ın Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve Yeni Akit’in meseleyi sunuş tarzını değerlendirdiği yazısı >>>