1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Madaya'da Sağlıklı Tek Bir Kişi Görmedik"
"Madaya'da Sağlıklı Tek Bir Kişi Görmedik"

"Madaya'da Sağlıklı Tek Bir Kişi Görmedik"

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Sözcüsü Fakhr, Madaya'da sağlıklı tek bir kişi göremediklerini belirterek, “Bebek, çocuk, kadın ve yaşlılar yaşamla ölüm arasında mücadele veriyor.” dedi.

13 Ocak 2016 Çarşamba 12:07A+A-

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Sözcüsü Dibeh Fakhr, Suriye'de kuşatma altındaki Madaya'da bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların açlık nedeniyle çok ciddi sağlık sorunları yaşadığını, bazılarının yaşamla ölüm arasında mücadele verdiğini söyledi.

Fakhr, Suriye'deki Esed rejimi ve Hizbullah isimli örgütün kuşatması altındaki Madaya'da yaşananları AA muhabirine anlattı.

5 Gün Boyunca Hiçbir Şey Yemeyen Var!

Ekim ayından bu yana ilk defa “insanî yardım” ulaştırılan Madaya kasabasında durumun “içler acısı ve dehşet verici” olduğunu belirten Fakhr, “Bazıları 5 gün boyunca hiçbir şey yemediğini söyledi. Dört aydır ekmek bulamayan insanlar var. Yetersiz beslenme nedeniyle durumu çok kritik olanlar var. Çaresiz durumdalar. Yardım konvoylarını görmek onları mutlu etti. Bazıları ise yardım geciktiği için öfkeliydi. Bebekler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlık nedeniyle çok ciddi sağlık sorunları yaşıyor ve bazılarıysa yaşamla ölüm arasında mücadele veriyor. Bir çoğuysa çok zayıf, solgun, bitkin ve umutsuz. Sağlıklı tek bir kişi göremedik.” dedi.

“Durumu kritik olanların tahliye edilmesi gerek”

Sağlık durumu son derece kritik olanların Madaya'dan bir an önce tahliye edilmesi gerektiğine dikkat çeken Fakhr, “Suriye'de en son tahliye aralık ayında yapıldı ancak tahliye görüşmeleri üç ay sürdü. Bütün taraflarla görüşmek gerekiyor ve şu anda görüşmeler sürüyor. Bu nedenle de Madaya'ya bir an önce tıbbî yardım da yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Perşembe Günü İkinci Tur “İnsanî Yardım” Sevkiyatı Yapılacak”

Perşembe günü ikinci tur “insanî yardım” sevkiyatının yapılacağını ve bu kez kuşatma altındaki Zabadani'ye de ulaşmayı umut ettiklerini ifade eden Fakhr, taraflara Suriye'de “insanî yardım”ların tüm bölgelere engelsiz şekilde ulaştırılmasına izin vermeleri çağrısında bulundu.

“Madaya'ya Mobil Klinikler Gerekli”

Dünya Sağlık Örgütü'nün Suriye Temsilcisi Elizabeth Hoff ise, Madaya'da 400 civarında kişinin durumunun çok kritik olduğunu ve acil tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, mobil klinikler kurulmasının gerekli olduğunu söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT