1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Madaya'da 16 Yaşındaki Ali Açlıktan Hayatını Kaybetti"
"Madaya'da 16 Yaşındaki Ali Açlıktan Hayatını Kaybetti"

"Madaya'da 16 Yaşındaki Ali Açlıktan Hayatını Kaybetti"

UNICEF Sözcüsü Boulierac, “Yetersiz beslenme nedeniyle 16 yaşındaki Ali isimli bir çocuğun Madaya'daki bir klinikte UNICEF yardım görevlilerinin gözleri önünde ölmesi bizi derinden üzdü.” dedi.

15 Ocak 2016 Cuma 15:06A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Madaya'da 16 yaşındaki gencin yardım görevlilerinin gözleri önünde açlıktan hayatını kaybettiğini bildirdi.

UNICEF Sözcüsü Christophe Boulierac, Madaya'ya giden ikinci “insanî yardım” konvoyuna katılan UNICEF yardım görevlilerinin çocuklar arasında ciddi derecede yetersiz beslenme vakalarına şahit olduklarını aktardı.

Boulierac,”Yetersiz beslenme nedeniyle 16 yaşındaki Ali isimli bir çocuğun Madaya'daki bir kinikte UNICEF yardım görevlilerinin gözleri önünde ölmesi bizi derinden üzdü.” dedi.

UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin 5 yaş altı 25 çocuğu kontrol ettiğini ve 22'sinde ileri derecede yetersiz beslenme tespit edildiğini belirten Boulierac, 17 yaşında bir erkek çocuğunun ve 9 aylık hamile bir kadının çok acil tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

32 Kişi Açlıktan Hayatını Kaybetti!

BM Dünya Gıda Programı Sözcüsü Bettina Luscher ise yerel yetkililere göre Madaya'da son bir ayda 32 kişinin açlıktan hayatını kaybettiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarık Sözcüsü Tarik Yaşareviç ise Madaya'ya mobil klinikler gönderileceğini bildirdi.

Esed rejiminin Madaya'ya mobil klinik gönderilmesi teklifini kabûl ettiğini belirten Yaşareviç mobil klinikleri taşıyan araçların bu sabah yola çıktığını ifade etti.

Yaşareviç, salı günü Madaya'dan en az 13 kişinin tahliye edildiğini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT