1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Madaya'da 16 Kişi Daha Açlıktan Hayatını Kaybetti!"
"Madaya'da 16 Kişi Daha Açlıktan Hayatını Kaybetti!"

"Madaya'da 16 Kişi Daha Açlıktan Hayatını Kaybetti!"

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Suriye’nin kuşatma altındaki Madaya bölgesinde insanî yardım malzemelerinin ulaştığı ay başından bu yana 16 kişinin daha açlıktan hayatını kaybettiğini duyurdu.

30 Ocak 2016 Cumartesi 17:55A+A-

Uluslararası yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Suriye’nin batısında yer alan kuşatma altındaki Madaya bölgesinde, insanî yardım malzemelerinin bölgeye ulaştığı ay başından bu yana en az 16 kişinin daha açlık nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, Madaya’da 320 sağlıksız beslenme vakasının tespit edildiği de belirtildi.

Beşşar Esed rejimi ve Hizbullah isimli örgütün kuşatma altında tuttuğu Madaya bölgesine; BM, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşlarının gıda ve tıbbî yardım malzemeleri olan insanî yardım konvoyu ocak ayı ortalarında girebilmişti.

BM İnsanî Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien, Esed rejiminin, BM'nin acil yardım konvoyları için yaptığı izin başvurularından yüzde 75'ine cevap dahi vermediğini söylemiş, bu konvoylardan sadece yüzde 10'unun halka ulaştırılabildiğini açıklamıştı.

O'Brien 27 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Madaya ve diğer bölgelerde açlıkla karşı karşıya olan insanlara da işaret ederek, “Madaya'dan acil tıbbî yardıma ihtiyacı olan 19 kişi tahliye edildi ancak tedavi edilmesi gereken toplam 400 kişiden sadece 37'si tahliye edilebildi. Kente sağlık görevlilerinin ve daha fazla tıbbî malzemenin girişine ihtiyacımız var.” demişti.

O'Brien ayrıca, Madaya'nın buz dağının görünen kısmı olduğunu vurgulayarak, Suriye'de 4,6 milyon kişinin ulaşılması zor bölgelerde, 486 bin 700 kişinin ise kuşatma altında yaşadığını belirtmişti.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT